Banner
15 1

Apple ipak ostaje pri microLED tehnologiji

Apple ipak ide dalje ka donošenju microLED tehnologije za naredne generacije Apple Watch modela, Ultra 3 ipak neće biti te sreće.

GTA VI izlazi 03/2025.

Na našim smo stranicama pisali kako Apple odustaje (za sada) od microLED tehnologije pri nadolazećim Apple Watch Ultra modelima satova. No čini se kako su se stvari malo “posložile” i tvrtka nastavlja tražiti nove dobavljače kako bi se naum izvršio do kraja.

Honor Magic V2 recenzija

Apple ostaje predan microLED-u, unatoč sugestijama da je njegov projekt za dovođenje tehnologije zaslona na Apple Watch Ultra odbačen, prema izvješćima iz Tajvana i Koreje. Prošli tjedan, Appleov dobavljač naoružanja OSRAM objavio je da je “projekt temeljac” “neočekivano otkazan”.

cc2

Konzultanti Display Supply Chain Consultants tvrtke Counterpoint Research obavijestili su MacRumors da se ovaj projekt odnosi na glasine o Apple Watchu s microLED zaslonom.

Asus Zenfone 11 Ultra – svi detalji poznati

Appleov analitičar Ming-Chi Kuo kasnije se izjasnio o tome, rekavši da je Apple otkazao projekt u “doglednoj budućnosti”. Suprotstavljajući se ovoj priči, DigiTimes i ETNews izvještavaju da Apple još uvijek ima više internih timova posvećenih microLED projektima i aktivno traži alternativne dobavljače.

bb 1

“OSRAM LED čip je možda zamijenjen zbog pada performansi, a Apple je možda već pronašao zamjenu za Tajvan ili Kinu, koji prednjače u području microLED-a”, rekao je ETNews.

Posljednje Xiaomi MIUI ažuriranje uzrokuje zamrzavanje telefona – evo kako riješiti problem

Tajvanski AU Optronics (AUO) i PlayNitride navodno su među potencijalnim predvodnicima koji će zadovoljiti Appleove proizvodne potrebe, navodi DigiTimes. AUO je upravo započeo masovnu proizvodnju microLED panela zaslona satova, dok PayNitride masovno proizvodi srodne čipove.

n1

Pregovori između Applea i PlayNitridea navodno su zamrli zbog ograničenja u opsegu, ali AUO se očito pojavio kao “partner koji obećava” sa svojim napretkom u aplikacijama za microLED zaslone.

iPhone SE 4 – nalik na iPhone 14 s USB Type-C priključkom [CAD renderi]

Izvješća su u skladu s komentarima TrendForcea, koji je prethodno rekao da Tajvan i Južna Koreja imaju “snažnu liniju proizvođača za Micro LED čipove, stražnje ploče i povezane procese prijenosa.”

15 1

Kuo je prošlog tjedna tvrdio da su troškovi proizvodnje microLED-a trenutno “previsoki” da bi njegov projekt Apple Watch Ultra bio “ekonomski održiv”.

Iduća generacija Apple hardvera koristit će A18 čipove

Ali prema industrijskim izvorima koje navodi DigiTimes, visoki troškovi rane proizvodnje microLED-a ostaju unutar očekivanja. “Na temelju Appleovih dosadašnjih rezultata razvoja, visoki troškovi vezani uz pionirske tehnologije obično su podnošljivi i mogu se riješiti sve dok se proizvodnja povećava”, stoji u izvješću.

tekst1sl2 4

“Međutim, glavni izazov i dalje je prevladavanje povezanih tehnoloških uskih grla.” Kaže se da ta uska grla uključuju odsutnost dizajna upravljanja krugom unutar LED dioda, što potencijalno povećava rizik od oštećenja LED čipa.

Apple Watch Ultra 3 ipak neće imati microLED zaslon

“Nadalje, tehnološko rješenje za žigove zaostaje za postizanjem preciznog prijenosa, osobito kada se povezuje s Osramovim vertikalnim čipovima”, navodi DigiTimes.

16
AppleWatchUltra2#

Glavni zaključak iz današnjih izvješća je da se Apple vjerojatno još uvijek nada da će konačno prijeći na microLED u budućnosti, ali Apple Watch Ultra možda neće nužno biti prvi proizvod koji će usvojiti tu tehnologiju.

Apple iCloud od 5GB sada je problem za tvrtku iz Cupertina

Prema zasebnom izvješću koje je danas objavio The Elec, Apple bi umjesto toga mogao odlučiti dati prednost microLED tehnologiji za buduće, lakše verzije Apple Vision Pro dok čeka da se smanje troškovi implementacije sata.

Najčitanije