huawei
2 7

Apple 2027. donosi sklopivi MacBook 20,3″

Nije ni sklopivi iPhone, nije niti iPad već je MacBook.

Bilo je puno razgovora i spekulacija o Appleu koji započinje razvoj sklopivog uređaja. Prvotno se pretpostavljalo da bi to mogao biti novi model iPhonea, ali te su pretpostavke brzo pale u vodu.

1 58

Nije riječ o sljedećem sklopivom iPhoneu, niti o iPadu. Stoga se mnogi pitaju: “Što onda?” Odgovor je: MacBook. Poznati analitičar Ming-Chi Kuo otkrio je da Apple radi na sklopivom MacBooku s ekranom od 20,3 inča, koji će biti lansiran 2027. godine.

Apple ipak ostaje pri microLED tehnologiji

Nažalost, to je jedini sklopivi proizvod koji ima jasan plan razvoja, dodao je Kuo, jer se ne očekuje masovna proizvodnja sklopivih iPhonea ili iPada tijekom 2025. ili 2026. godine.

tt22

Kuo, čija su predviđanja o Appleu obično precizna, nije prvi koji spominje dijagonalu od 20,3 inča. Prethodno smo čuli da je Apple istraživao mogućnost dobavljanja 20,25-inčnih sklopivih panela od Samsunga i LG-a za prijenosna računala.

Apple iCloud od 5GB sada je problem za tvrtku iz Cupertina

Insajderi iz industrije su otkrili da Samsung Display preusmjerava svoj fokus na masovnu proizvodnju sklopivih ekrana, vjerojatno kako bi udovoljili zahtjevima Applea i budućim planovima.

1 2

Ovaj korak Applea u domenu sklopivih uređaja sugerira pomak u strategiji kompanije. Umjesto da se fokusira samo na mobilne uređaje poput iPhonea i iPada, Apple istražuje mogućnosti sklopivih formata u segmentu prijenosnih računala.

Apple je predstavio 13″ i 15″ MacBook Air pogonjen M3 čipom

Ovo bi moglo predstavljati revoluciju u dizajnu prijenosnih računala i promijeniti način na koji korisnici percipiraju i koriste svoje MacBook uređaje.

2 7

Sklopivi MacBook s ekranom od 20,3 inča može imati značajne implikacije na produktivnost i mobilnost korisnika. Veći ekran omogućuje više prostora za multitasking i kreativni rad, dok sklopiva priroda uređaja omogućuje lakše nošenje i prijenos.

Iduća generacija Apple hardvera koristit će A18 čipove

Osim toga, Appleova integracija tehnologija poput Apple Silicona i naprednih ekrana mogla bi rezultirati visokokvalitetnim iskustvom korisnika.

3 4

Ipak, lansiranje sklopivog MacBooka neće biti bez izazova. Tehničke prepreke poput trajnosti sklopivog mehanizma i osiguravanja visoke kvalitete prikaza mogu biti izazovne. Također, cijena ovakvog inovativnog uređaja može biti visoka, što će utjecati na dostupnost širem tržištu.

iPhone 16 sinonim za inovaciju i estetiku – što očekivati?

Međutim, s obzirom na Appleovu povijest inovacija i predanost kvaliteti, možemo očekivati da će sklopivi MacBook postaviti visoke standarde u industriji prijenosnih računala.

5 5

Njegovo lansiranje 2027. godine moglo bi označiti početak nove ere u mobilnom računalstvu i postaviti Apple u središte inovacija u tom području.

Najčitanije