Banner
ff44

Xiaomi 15 modeli na tržište će u rujnu – 15, 15 Pro i 15 Ultra

Aktualna Xiaomi 14 serija telefona zaista je vrhunska u svakom pogledu te riječi, no čini se kako će nadolazeći Xiaomi 15 modeli biti još bolji.

Nedavno su procurjele informacije koje nam pružaju uvid u nadolazeću seriju Xiaomi 15 pametnih telefona, očekivanih na tržištu krajem 2024. godine.

Xiaomi 15 serija bit će skuplja u odnosu na aktualne modele

Ove informacije dolaze od poznatog izvora curenja podataka, Digital Chat Station, koji je već poznat po pružanju pouzdanih predviđanja u svijetu tehnologije.

2 45

 

Prema dostupnim informacijama, serija Xiaomi 15 će uključivati napredne periskopske kamere, koje će biti implementirane ne samo u modelima Xiaomi 15 Pro i Xiaomi 15 Ultra, nego i u ostalim uređajima unutar ove serije.

Xiaomi 14T i 14T Pro i ove će jeseni plijeniti pozornost

Osim što donose inovacije u segmentu fotografije, svi uređaji serije Xiaomi 15 navodno će biti opremljeni baterijama visoke gustoće izrađenima od silikonskog materijala, što bi trebalo osigurati duže trajanje baterije i brže punjenje.

1 51

Digital Chat Station također otkriva da će Xiaomi uskoro započeti sljedeću fazu internih testiranja za ove uređaje. Očekuje se da će se u ovoj fazi evaluirati implementacija ultrazvučnih senzora otiska prsta, što bi moglo predstavljati još jedan značajan tehnološki napredak u seriji. Prema izvorima, testiranje će također omogućiti dodatne procjene periskopskih kamera koje su na meti za ugradnju u nove modele.

Xiaomi 14 recenzija nakon mjesec dana

Posebno je interesantna vijest da bi Xiaomi 15 Pro mogao koristiti već poznati senzor Omnivision OV64B, koji je prisutan u mnogim drugim uređajima poput POCO X6 Pro.

3 28

Međutim, za razliku od POCO X6 Pro gdje ovaj senzor služi kao primarna kamera, u Xiaomi 15 Pro će biti korišten za periskopsku telefoto optiku.

Dva nova Bluetooth zvučnika pridružila su se Xiaomi portfelju

S druge strane, Xiaomi 15 Ultra bi mogao podići ljestvicu još više s 200-megapikselnom periskopskom kamerom, koja će nuditi mogućnosti zumiranja od 3x do 5x.

Značajke kamere Xiaomi 14 Ultra telefona, dolaze i na ostale modele

Očekuje se da će temeljne specifikacije poput primarnih kamera od 50 MP i rezolucije zaslona ostati iste, ali uz značajna unapređenja koja će pružiti najnoviji Snapdragon 8 Gen 4 procesor. Ovo će biti značajan skok u odnosu na trenutni Snapdragon 8 Gen 3, obećavajući bolje performanse i učinkovitost.

Xiaomi SU7 i čitava paleta boja

Što se tiče cijena, prethodne procjene sugeriraju da bi Xiaomi 15 serija mogla imati višu cijenu u odnosu na prethodnu seriju Xiaomi 14. Za referencu, Xiaomi 14 Ultra je trenutno najskuplji model u seriji s cijenom od 1499,90 eura na globalnom tržištu. Iako konkretne cijene još nisu objavljene, očekuje se da će visokokvalitetne specifikacije novih modela opravdati ovaj porast.

ff44

Xiaomi se priprema za uzbudljivu godinu s očekivanjem lansiranja serije Xiaomi 15. Sa značajnim tehničkim unapređenjima i novim karakteristikama, Xiaomi nastoji zadržati svoju poziciju na vrhu tržišta pametnih telefona. Nadolazeći mjeseci će otkriti više detalja kako se bliži početak masovne proizvodnje, zakazane za rujan 2024. godine.

Najčitanije