Banner
ff 6

Xiaomi 14T i 14T Pro i ove će jeseni plijeniti pozornost

I ove će jeseni Xiaomi tržištu predstaviti nove T modele, ove godine je aktualna 14 serija s toga će i 14T te 14T Pro dolaskom jeseni polako na tržište.

Xiaomi svake jeseni predstavlja nove modele svoje “T” serije, koji su visoko pozicionirani, ali ipak ne zauzimaju sam vrh ponude. Tako su prošle godine predstavljeni modeli 13T i 13T Pro, a očekuje se da će ove godine na red doći modeli 14T i 14T Pro.

HyperOS ide ka modelima iz 2020. godine – prva na redu je Mi 10 serija

Nedavno je procurila nova informacija koja nam pruža uvid u nekoliko ključnih detalja o ovim nadolazećim uređajima. Fokusirajmo se prvo na Pro model.

Prema dostupnim informacijama, 14T Pro će biti zasnovan na budućem Redmi K70 Ultra modelu namijenjenom kineskom tržištu. Međutim, neće se raditi o jednostavnoj promjeni brenda, jer će 14T Pro donijeti određene nadogradnje u odnosu na bazni model.

Dva nova Bluetooth zvučnika pridružila su se Xiaomi portfelju

Oba modela će koristiti MediaTek Dimensity 9300 SoC, ali 14T Pro će se istaknuti dodatkom bežičnog punjenja, što će biti premijera za T seriju, te telefoto kamerom na stražnjoj strani, za razliku od K70 Ultra koji će umjesto toga imati makro kameru.

Također, 14T Pro će nastaviti suradnju s Leicom na brendiranju kamere, za razliku od Redmi modela koji će izostaviti ovu karakteristiku kako bi se smanjila cijena.

Xiaomi 14 recenzija nakon mjesec dana

Xiaomi 14T i Xiaomi 14T Pro će se prodavati na europskom, japanskom i drugim tržištima, ali ne i u Indiji. Ovo nije novost jer je takva distribucija uobičajena za T seriju. U Japanu će operater Softbank nuditi oba modela.

Što se tiče modela Xiaomi 14T, očekuje se da će koristiti SoC iz serije Dimensity 8000, slično prošlogodišnjem modelu 13T. Glavna razlika između 14T i njegovog Pro pandana leži u mogućnostima punjenja; dok je Pro model opremljen s impresivnih 120W punjenja, standardni model se zadovoljava sa 67W.

Xiaomi SU7 i čitava paleta boja

Moguće je da će se i ove godine pojaviti slična diferencijacija, pri čemu bi standardni 14T mogao izostaviti opciju bežičnog punjenja, čime bi se dodatno naglasile prednosti Pro verzije.

ff 6

Ovaj strateški pristup Xiaomi-ja omogućava jasnu segmentaciju unutar svoje ponude, gdje svaki model ima svoje prednosti koje ciljaju na specifične segmente potrošača.

Nakon Xiaomi SU7, krajem godine dolazi i SUV model

Iako neke od odluka, poput izostavljanja određenih tržišta, mogu izazvati nezadovoljstvo, one su dio šire strategije brenda za maksimiziranje svoje prisutnosti na globalnom tržištu tehnoloških uređaja.

Najčitanije