Banner
tekst2sl3 4

Xiaomi 14 Pro – prvi Android sa Titaniumskim okvirom

Dolazak iPhone 15 Pro i Ultra (a.k.a Pro Max) modela donosi i po prvi puta okvire od Titana, a Android to kao i obično slijedi.

Zasigurno ste već (negdje čuli) kako će iPhone 15 Pro i iPhone 15 Ultra (a.k.a Pro Max) po prvi puta na tržište pametnih telefona dovesti okvire od Titaniuma.

Iako još ovi modeli nisu niti došli na tržište, mnogi konkurentski proizvođači već su najavili implementaciju istog ka svojim flagship modelima telefona.

tekst3sl1
Usporedba Xiaomi 13 Pro i Xiaomi 14 Pro modela !

Prvi je to najavio Samsung s dolaskom Galaxy S24 serije telefona, no čini se kako će jedan drugi proizvođač ipak biti prvi na tržištu. Riječ je o Xiaomi 14 liniju telefona koja bi na tržište trebala do kraja ove 2023. godine.

Vivo i Sony zajedno razvili senzor kamere za X100 seriju telefona

Upravo će ta linija telefona u svojoj “najjačoj” izvedenici (Xiaomi 14 Pro). Upravo će ovaj model ostati upamćen kao prvi u Android taboru koji će imati Titaniumski okvir.

tekst4naslovna

Ipak ima jedna “kvaka”. Naime svi smo mi zaboravili kako smo prije nekoliko godina na tržištu već imali prilike vidjeti Android telefona s Titanium okvirom, kao što je bio Essential PH-1 i luksuzni telefoni marki poput Vertua.

Galaxy Watch 6 prednarudžba, poklon Galaxy Buds 2

Čini nam se kako se sada “vraćamo u prošlost” i donosimo nešto kao “novinu” što je postojalo odavna. Ovdje se ponovno ističe ona već dobro poznata teza kako proizvođači pametnih telefona više nemaju što novo ponuditi / tržištu predstaviti pa “izmišljaju toplu vodu”.

tekst2sl1

U svakom slučaju, čini se da će Xiaomi 14 Pro biti prvi od mnogih u novom valu. Iako se može očekivati da će sve Galaxy S24 Ultra jedinice imati okvire od titana, čini se da će Xiaomi ponuditi materijal u specifičnoj verziji Xiaomi 14 Pro, pri čemu će standardni modeli vjerojatno biti izrađeni od aluminija.

Xiaomi 14 prvi s Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3?

Može se, naravno, očekivati da će verzija Xiaomi 14 Pro od titana biti skuplja od standardne varijante, jer je titan skuplji, egzotičniji materijal.

Nadamo se kako vas nismo ovom rečenicom obeshrabrili jer jednostavno morate (odmah sada) znati kako okvir od Titana sa sobom donosi i poveću cijenu.

tekst2sl1 8
Nadolazeći Apple iPhone 15 Ultra !

A sada tko će od nas to moći priuštiti na modelima telefona koji već sada koštaju do 1,300€ – stvarno je pitanje na koje ne možemo dati odgovor.

Apple iPhone 15 Pro vs iPhone 14 Pro – 5 ključnih razlika

Ono što bi od vas htjeli znati je odgovor na jedno pitanje? “Dali ste spremni izdvojiti poveću svotu nova (višu od sada aktualnih) za Titaniumski okvir vašeg pametnog telefona?

tekst3sl2 2
Apple iPhone 15 Pro u “Product Red” izvedbi !

I po vama koliki bi iznos te cijene bio realan i razuman (ako tako to možemo osloviti) za iznos telefona? Svoja mišljenja ali i iznose, svakako nam možete pisati u komentarima.

Xiaomi 13 Pro recenzija

A mi ćemo nastaviti pratiti priču oko Titanium okvir i odmah vam javiti tko će biti “treći igrač” s implementacijom navedenog na tržištu Android platforme, stoga svakako ostanite uz nas.

Najčitanije