Banner

Tri odlične aplikacije za brzo prepoznavanje naziva nepoznatih pjesama

Sony službeno gasi od rujna – TrackID,  specijaliziranu online bazu podataka za brzo prepoznavanje naziva bilo koje pjesme. Ništa uznemirujuće. Ima nekoliko dostojnih zamjena koje rade gotovo na isti način tako dobro.  Evo našeg izbora.

Sve aplikacije za prepoznavanje naziva bilo koje pjesme su
vrlo jednostavne za korištenje i imaju svoje komercijalne inačice bez dosadnih reklamama te neke dodatne mogućnosti. Rade pod Android, iOS i Windows operativnim sustavima…

1. SoundHound

SoundHound servis za dijeljenje i slušanje glazbe ima odličnu aplikacija za prepoznavanje naziva bilo koje pjesme.  Posebno nam se sviđa jer prilikom detekcije nema problema s bučnim izvorima zvuka u okolini koji se stapaju glazbenim tonovima.

Nudi poveznice na YouTube snimke koncerata na kojima se glazba izvodila uživo, pokazuje cijelu diskografiju umjetnika s prijedlozima za najbolje pjesme te se integrira s Google Play glazbom.

Osim toga moguće je pjevušiti pjesmu u mikrofon kako bi saznali njeno ime.

Preuzimanje:  Android ,  iOS  i  Windows  

2. Shazam

Shazam je jedan od prvih aplikacija za glazbeno identificiranje. Nije uvijek učinkovita 100 posto. Radi samo sa snimljenim pjesmama, ne priznaje live nastupe niti pjevušenje.

Slobodna inačica nudi informacije kao što su: naziv pjesme, izvođač, kupnju pjesama iz Amazon MP3 trgovine, videozapise na YouTubeu i koristiti Facebook , G + i Twitter za razmjenu oznaka.

Sprema sve pretrage u kartici povijesti i ima opciju za otkrivanje novih pjesama na temelju omiljenog žanra i umjetnika. Također omogućeno je slušanje pjesama iz same aplikacije koristeći Google Play Music integraciju .

Preuzimanje:  Android , iOS i Windows 

3. Genius

Ako želite neku aplikaciju koja prepoznaje pjesme i tekstove, Genius je za vas. Najbolja je opcija koja u besplatnoj inačici nema nikakve oglase ili reklame.

Osim identificiranja glazba, putem aplikacije omogućeno je otkriti koja vrsta glazbe je trendy diljem svijeta. Ima ugrađen YouTube player s podrškom za slika-u-slici mod. To je super jer možete čitati riječi pjesme dok gledate video spot.

Preuzimanje: Android , iOS

 
Ovo je bio naš izbor. Imate li vi neku omiljenu aplikaciju za prepoznavanje naziva bilo koje pjesme, nadopunite listu ostavljajući nam komentare u nastavku. Isto tako, koristite li neku od gore predloženih aplikacija, podijelite vaša dobra ili loša iskustva. Možda i neke trikove koje ste otkrili ;D

alice moore 192521

Možete pročitati  jedan od naših prethodnih članaka –  Top 5 aplikacija za preuzimanje glazbe koje bi trebali isprobati, možda vam se svide 😀

Najčitanije