Banner

Kako pripremiti pametni telefon za prodaju?

Ako ste odlučili prodati stari android pametni telefon osim vanjskog poliranja treba napravit i dubinsko čišćenje osobnih podataka, povijesti pregledavanja, chat evidencije itd. Kako očistiti uređaj iznutra ili pripremiti pametni telefon za prodaju pročitajte u nastavku. 

 

Prva faza pripreme za prodaju, a prije samog čiščenja, izrada je rezervne kopije svih kontakata, multimedijskih datoteka, SMS poruka, aplikacija itd. Kopije za Hangouts ili Skype poruke ne morate raditi. Sve je već pohranjeno u vašem Google računu ili Skype oblaku. Za ostale podatke jedno od rješenja izrade sigurnosne kopije je prebacivanje podataka na računalo.

[youtube id=”A0eZoz-Kzcg” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”840″ grow=”yes”]

No,  postoje drugi načini. Kontakte je najpametnije prebaciti u Google račun. Najjednostavnije je da preuzmite SMS Backup+ aplikaciju. Ona će odradit posao za vas. Nema ručnog prebacivanja kontakata.

[youtube id=”MPVjiGEaFX4″ mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”840″ grow=”yes”]

Uvjet je samo aktivna WiFi ili podatkovna veza. Isto tako možete rabit i drugu aplikaciju imena SMS Beckup and Restore. 

[youtube id=”ahJW-WpDHvI” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”840″ grow=”yes”]

Glazbu, fotografije, aplikacije prebacite u neki cloud ili oblak uslugu (Dropbox i sl.).

Izbrišite sve tragove vaših aktivnosti
Za tu svrhu predlažemo da koristite ToolWiz Clean aplikaciju.
Po pokretanju vidljiva su u dinjem dijelu zaslona 4 simbola: Junk Cleaner, App Manager, Privacy and security i Memory boost. Pokrenite ih redom.  Tako će te ukloniti smeće ( junk datoteke), ako treba preselit aplikacije na SD karticu, izbrisat tragove SMS poruka itd.


Sljedeća aplikacija namijenjena dubinskom čišćenju je imena AndroShredder. Ona trajno briše sadržaj u odabranim datotekama koji se ne može se više vratiti.  Za brisanje nudi odabir standarda algoritama za čišćenje, kao što su SAD DoD 5220,22-M, britanski HMG IS5 (Enhanced),
ruski GOST P50739-95, njemački VSITR. Zadani je “Quick” algoritam i bit će sasvim prikladan za vaše potrebe čišćenja.

Brzina i ukupno vrijeme brisanje ovisi o procesoru, vrsti uređaja i nekim drugim hardverskim ograničenjima. Uglavnom varira.

I na kraju sve ostale tragove aktivnosti uklanjate opcijom iz sustava – Vraćanje na tvorničke postavke. To je kao da ste formatirali disk na osobnom računalu i reinstalirali sustav Windows.

Sada je vaš pametni telefon spreman za prodaju. Naravno, još slijedi vanjsko poliranje 😀 O tome više u nekom od sljedećih savjeta.

Najčitanije