Banner
ff

[Uradi sam]: Iskoristite Samsungove geste na One UI 6.1

Prije dolaska One UI 6.1 nadogradnje, Samsung je imao vlastite geste. No dolaskom One UI 6.1 to se promjenilo i korisnici negoduju i žele povratak na "stare" geste. I za to ima riješenje.

Ažuriranje pametnog telefona je uvijek “dvostruki mač”. S jedne strane, donosi nove značajke, poboljšanja performansi i sigurnosne zakrpe, no s druge strane, može poremetiti stvari koje su vam bile po volji.

[Uradi sam]: Samsung dijeljenje zaslona – kako ga uključiti na Android Tv / Chromecast

Jedna od takvih promjena koja je izazvala nemir među korisnicima Samsung Galaxy pametnih telefona je prelazak na One UI 6.1. Za korisnike koji su navikli na Samsungove navigacijske geste, ovo ažuriranje nije donijelo samo novitete, već i promjene koje su za mnoge bile izvor frustracije.

[Uradi sam]: Prijenos iCloud e-mail servisa na Android

Prije One UI 6.1, Samsung je nudio svoje vlastite navigacijske geste, koje su mnogi korisnici Galaxy uređaja zavoljeli zbog njihove učinkovitosti i intuitivnosti.

[Uradi sam]: Dosadile su vam Android ikone – promijenite ih!

Međutim, s dolaskom One UI 6.1, Samsung je odlučio prebaciti se na Androidove standardne navigacijske geste. To znači da su korisnici bili prisiljeni prilagoditi se potpuno novom načinu upravljanja svojim uređajem, što je kod mnogih izazvalo osjećaj nelagode i frustracije.

[Isprobaj sam]: Top 3 evergreen Android igre

No, postoji svijetlo mjesto u ovom mračnom tunelu – Good Lock. Good Lock je Samsungova aplikacija za prilagodbu korisničkog sučelja koja omogućuje korisnicima da naprave značajne promjene u načinu rada svojih telefona.

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

Nakon predstavljanja One UI 6.1, Samsung je ažurirao NavStar modul unutar Good Locka s opcijom koja omogućuje povratak starih Samsungovih navigacijskih gesti. To znači da je Good Lock postao ključni alat za korisnike koji su željeli zadržati svoje omiljene geste nakon ažuriranja na One UI 6.1.

Samsung početkom svibnja One UI 6.1 servira Galaxy S22, Galaxy Z Flip/Fold4 modelima

Ali što ako Good Lock nije dostupan u vašoj regiji? Tu dolazimo do ručnog preuzimanja i instalacije Good Locka i NavStara. Iako ručno instaliranje aplikacija može zvučati zastrašujuće, slijedeći nekoliko jednostavnih koraka možete to učiniti bez problema.

Samsung Try Galaxy – isprobajte AI

Prvo, trebate preuzeti APK datoteku Good Locka i NavStara. Za to ćete morati posjetiti web stranicu APKMirror i preuzeti željene datoteke.

Instalacija NavStara (preuzimanje s APK Mirror sajta) – isti je postupak i za Good Lock! [Foto galerija]:

Nakon što ih preuzmete, slijedite upute na zaslonu kako biste ih instalirali na svoj uređaj. Naravno, mogu se pojaviti upozorenja o sigurnosti, ali ne brinite – ove aplikacije su provjerene i sigurne za upotrebu.

Samsung Galaxy S20 serija prelazi na tromjesečno ažuriranje

Kada instalirate Good Lock i NavStar, vrijeme je za povratak starih Samsungovih navigacijskih gesti. Otvorite aplikaciju Good Lock i odaberite NavStar modul. Omogućite dodatne postavke pokreta i zatim prebacite na postavke navigacijske trake u Postavkama telefona. Ovdje ćete moći odabrati opciju za povratak na Samsungove geste i prilagoditi ih prema svojim željama.

Ali što ako želite još više prilagodbe? Na primjer, možda želite ukloniti savjete za geste koji se pojavljuju na dnu zaslona. To možete učiniti jednostavno odlaskom u postavke navigacijske trake i onemogućavanjem ove opcije.

Također, ako ste koristili Circle to Search značajku, ne brinite – ona i dalje ostaje dostupna čak i s Samsungovim gestama. Jednostavno dugim pritiskom na donji središnji rub zaslona možete pristupiti ovoj značajki.

1 19

Što ako se nakon nekog vremena predomislite i želite se vratiti na Androidove standardne geste? Nema problema, jednostavno se vratite u postavke navigacijske trake i odaberite željene opcije.

2 15

Konačno, ako želite potpuno ukloniti Samsungove geste i NavStar modul, možete to učiniti izravno iz aplikacije Good Lock. Samo deinstalirajte NavStar modul, a zatim i sam Good Lock, i vaš telefon će se vratiti na zadane postavke.

3 11

U konačnici, iako je ažuriranje na One UI 6.1 možda izazvalo privremenu nelagodu kod korisnika Samsung Galaxy uređaja, uz pomoć Good Locka i NavStara, mogućnost prilagodbe i povratka na stare navigacijske geste je nadohvat ruke. Ručno instaliranje aplikacija možda zvuči kao izazov, ali uz ovaj vodič, možete to učiniti s lakoćom i vratiti se na poznati način upravljanja svojim uređajem.”

Navedete korake radite na vlastitu odgovornost. Preporučamo.com nije odgovoran ako se desi problem s uređajem ili isti bude neispravno radio.

Najčitanije