Banner
1 10

Sony One – novi “tv program” uskoro na Europskom tlu

Streaming tržište dobiva još jednog "igrača". Ulazi Sony s platformom "One". Evo što donosi.

Sony planira pokrenuti uslugu brzog strujanja (FAST streaminga), koja će omogućiti korisnicima besplatan pristup raznolikom nizu kanala za streaming na odabranim televizorima. Očekuje se da će usluga, poznata kao Sony One, biti dostupna na televizorima u Velikoj Britaniji prije kraja ove godine.

Netflix ukida “osnovni” paket od 11,99$

Sony Pictures Entertainment (SPE) objavio je 26. ožujka u priopćenju za javnost lansiranje Sony One, nove FAST streaming usluge za LG TV, Samsung TV Plus i TiVo+ u Ujedinjenom Kraljevstvu. FAST predstavlja skraćenicu za “besplatni TV prijenos uz podršku oglasa”, što označava besplatne streaming TV kanale koji se financiraju oglašavanjem.

HBO Max prestaje streamati u 4K rezoluciji

Sony One trebao bi biti lansiran u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Švedskoj, Danskoj, Norveškoj i Finskoj u travnju 2024. SPE želi ponuditi širok raspon sadržaja iz svoje opsežne biblioteke na 54 kanala – od filmova i serija do reality emisija.

1 10

Sony je prepoznao potencijal u ovom projektu. Sony One predstavlja dio strategije kojom žele osigurati da opsežan sadržaj Sony Pictures Entertainmenta bude dostupan svima, bez obzira gdje se nalazili i putem raznih platformi. Steve Wood, viši potpredsjednik digitalne prodaje i distribucije u SPE-u, izjavio je:

Sony Pictures prepoznaje potencijal besplatnog televizijskog prostora podržanog oglasima za privlačenje novih gledatelja na globalnoj razini uz naš bogat katalog filmskih i TV sadržaja koji obuhvaća stoljeće. Naš ulazak u FAST prostor u Europi odražava našu predanost pružanju vrhunskog sadržaja publici putem novih i važnih distribucijskih kanala.

Sony One lansirat će se s osam kanala koji će nuditi pažljivo odabrani sadržaj prilagođen različitim zemljama. Trenutačno nije jasno koliko od planiranih 54 kanala će biti dostupno u Ujedinjenom Kraljevstvu.

  • Sony One Comedy TV: Uključuje serije poput “Seinfeld”, “The Nanny” i “The Goldbergs”.
  • Sony One Thriller TV: Nudi serije poput “Breaking Bad”, “Better Call Saul” i “Justified”.
  • Sony One Faves: Posvećen bezvremenskim klasikama i favoritima publike poput “Bewitched”, “Community” i “Dawson’s Creek”.
  • Sony One Comedy HITS: Sadrži klasične komedije kao što su “Step Brothers”, “Jerry Maguire” i “Easy A”.
  • Sony One Action HITS: Prinaša akcijske i avanturističke filmove poput “District 9”, “Men in Black” i “Zombieland”.
  • Sony One Shark Tank: Epizode reality serije “Shark Tank”, u kojoj osnivači predstavljaju svoje poslovne ideje investitorima.
  • Sony One Dragons’ Den: Epizode reality serije “Dragons’ Den”, u kojoj osnivači prezentiraju svoje poslovne ideje investitorima.
  • Sony One Blacklist: Pruža epizode kriminalističke serije “The Blacklist”, u kojoj jedan od najtraženijih svjetskih kriminalaca surađuje s mladim FBI profilerom u lovu na kriminalce i teroriste.

Ovim kanalima Sony One nastoji zadovoljiti raznolike ukuse gledatelja, pružajući im visokokvalitetni sadržaj koji će biti dostupan na širokoj paleti uređaja i platformi.

HBO Max po uzoru na Netflix uklanja mogućnost dijeljenja lozinki

S lansiranjem Sony One, Sony Pictures Entertainment postavlja temelje za inovativnu i pristupačnu streaming uslugu koja će obogatiti iskustvo gledanja televizije za korisnike diljem Europe.

Najčitanije