Banner
tekst2naslovna 15

Samsung do kraja godine predstavlja N4 uređaj, o čemu se radi?

Južno Korejski Samsung sada sve svoje napore ulaže u proizvodnju zakrivljenih zaslona, čini se.

Iako će vas ovaj naslov sigurni smo zbuniti on se u velikoj mjeri vezuje na članak (Samsung predstavlja nove Galaxy Z modele ali i “misteriozni” N4 – to je Galaxy Fold S) gdje smo rekli što to Samsung uskoro planira predstaviti.

Stigao Samsung Galaxy A53 5G, poklon Galaxy Buds Live

Osim nove generacije sklopivih Galaxy Z Flip i Galaxy Z Fold uređaja, ovaj Južno Korejski div ima u planu i za jedan potpuni novi uređaj. Njegovo kodno ime je (možemo slobodno reći) N4.

tekst2sl1 5

Na našim stranicama već smo imali prilike pisati o N4 uređaju i rekli smo kako smo mišljenja da će riječ biti o Galaxy Fold S sklopivom pametnom telefonu. Kako i samo ime ima poveznicu s aktualnom Galaxy Z Fold serijom.

Apple iPhone 14 Pro / Pro Max – dimenzije poznate, razlike ima ali?

Reći ćemo kako je riječ o sličnom modelu sklopivog pametnog telefona samo što ovaj „N4” odnosno Galaxy Fold S ima dvije šarke za sklapanje.

tekst2sl2 5

Ono što danas želimo reći je to kako smo do nedavno mislili kako je riječ o Galaxy Fold S modelu ali danas imamo malo drugačije viđenje i mišljenje. Pojavile su se spekulacije kako će Galaxy Fold S ipak malo pričekati a kodni naziv „N4” trebao bi biti u potpunosti drugačiji Samsung Galaxy uređaj.

Sony PlayStation 5 dobiva mnoštvo noviteta

Naime pojavili su se navodi oko Galaxy Flex Note modela a to bi značilo kako bi Galaxy Note phablet ponovno (još više mogao zaživjeti). Ako uzmemo u obzir kako je Samsung Galaxy S22 Ultra u jednu ruku „Note” a u drugu „Galaxy S” model pametnog telefona, jednostavno rečeno dovodi ono najbolje iz Note a isto tako i iz Galaxy S sfere.

Stigao je Huawei Watch GT Runner – prvi Huaweijev profesionalni sat za trčanje

Samsung Galaxy Flex Note je sada u fazi koncepta i razvoja a temelji se na OLED zaslonu odnosno dolazi s veličinom od 17,3”. Što bi ovo moglo značiti kako će N4 model ipak biti Galaxy Fold S.

tekst2sl3 3

Samsung osim ovog krajem ove godine ili početkom iduće planira predstaviti i prvi prijenosnik s mogućnošću presavijanja zaslona. Osim navedeno odnosno rečenim dva modela Samsung uređaja spominje se kao i treći a njegov naziv je „Diamond”.

Samsung Galaxy M53 5G – malo drugačiji Galaxy A53?

Tu bi pak riječ trebala biti, odnosno fokus stavljen na mogućnost pomičnog zaslona. Zaslon bi se sam po sebi trebao dodatno otvarati i širiti odnosno sklapati unutar sebe.

tekst2sl4 4

Znamo i svjesni smo kako su ove glasine i navodi još daleko od nas i od predstavljanja. Ono što imamo najbliže dotiče se Galaxy Fold S modela odnosno N4 tvorničkog naziva nadolazećeg pametnog telefona.

Sony Xperia ACE III – „Compact” za Japance

Već smo bili spomenuli kako će predstavljanje N4 modela nešto kasniti odnosno neće biti zajedno sa predstavljanjem Samsung Galaxy Z Flip 4 i Samsung Galaxy Z Fold 4.

tekst2sl5 1

Usprkos svemu ovo nam daje dobar prikaz onoga što Samsung planira po pitanju sklopivih pametnih telefona i samih sklopivih zaslona. Gdje će očito je OLED biti u glavnom fokusu a samo će se raditi o izmijeni veličine zaslona pripadajućih modela, dali se radi o pametnim telefonima, phabletima ili prijenosnicima.

Najčitanije