Banner
tekst1naslovna 6

Samsung razvija vlastiti AI – nešto nalik ChatGPT no mnogo sigurniji

Samsung ide ka razvoju vlastitog AI alata - ali isključivo za vlastite potrebe i mnogo sigurnijeg no što je to ChatGPT.

*Naša Baza Mobitela sadrži nadolazeće: Samsung Galaxy Z Flip 5 i Samsung Galaxy Z Fold 5 modele. A tu su i međusobne usporedbe: Samsung Galaxy Z Flip 4 vs. Galaxy Z Flip 5 kao i Galaxy Z Fold 5 vs. Galaxy Z Fold 4.*

O Umjetnoj Inteligenciji (njezinim prednostima ali i manama) već smo više puta pisali i govorili na našim stranicama. ChatGPT jedan je od poznatijih „alata” umjetne inteligencije (AI) i ako ste još uvijek „nevjerni Toma” onda otiđite na: ChatGPT (klikni na link) i popričajte s njim.

Samsung 26.07.2023. organizira Galaxy Unpacked – dolaze Z Flip / Fold 5 te Galaxy Watch 6

Sigurni smo kako će te se iznenaditi što će vam sve znati odgovoriti i kako će vam pomoći pri pojedinim „odlukama ili nedoumicama”. Shodno tome na tržištu imamo ChatGPT ali i nedavno predstavljeno Google rješenje: Bard.

tekst3sl3

Iz nekog čudnog razloga Google viđenje AI tehnologije nije dostupno unutar Europske Unije – ali o tome ćemo u nekom drugom članku. Danas s vama želimo podijeliti jednu novost.

Dimensity 9300 konkurirati će Snapdragon 8 Gen 3 s dvije glavne Cortex-X4 jezgre

U njoj zajedno dolaze Samsung i Umjetna Inteligencija (AI). Samsung radi na svojem (vlastitom) AI alatu odnosno vlastitom viđenju Umjetne Inteligencije.

tekst3sl1 1

Ali nedavno curenje podataka o korištenju AI tehnologije s „trećih strana” dovelo je do ideje kako će Samsung napraviti AI rješenje ali s mnogo većom razinom sigurnosti no što je to za sada slučaj.

Apple: Dolaskom iOS-a 17, „Hey Siri” se mijenja u „Siri”

Samsung ovo radi zajedno sa tvrtkom Naver.

Samsung Galaxy Z Fold 5 vs Samsung Galaxy Z Fold 4

Kako sada glasine govore Samsung planira svoje AI rješenje koristiti isključivo za unutarnje (korporativne) potrebe i za sada nema namjeru svoj AI alat stavljati na tržište gdje bi ono bilo dostupno svima.

tekst3sl4

Tim potezom će Samsung koristiti pun potencijal AI tehnologije ali će sve i dalje ostati „sigurnosni pokriveno” i daleko od očiju javnosti.

Apple predstavlja AR/VR headset na WWDC 2023. – xrOS je registriran

Što nudi Umjetna Inteligencija odnosno koja se “borba” odvija između ChatGPT-a i Google Bard-a (pogledajte u videu):

izvor: Marques Brownlee

Kako se saznaje Samsung će svoj AI alat prvo „testirati” na „Odjelu rješenja za uređaje” te ako se isti pokaže vrlo pouzdan i koristan tada će i drugi odjeli dobiti priliku korištenja AI alata odnosno sustava Umjetne Inteligencije.

EU – nema više programiranog kvarenja mobitela i televizora

Zajednička suradnja Samsunga i tvrtke Navera označuju jačanje čitavog proizvodnog procesa tvrtke Samsung i svih zaposlenika koji predano rada kako bi proizvodi i usluge bili na razini koje danas poznajemo.

tekst3sl5

A s vremenom uz pomoć AI alata tu kvalitetu možemo očekivati i na višim razinama.

Isprobajte HUAWEI P60 Pro i osvojite vrijedne nagrade

Nije samo da Samsung razvija vlastiti AI alat, već nešto slično radi i Microsoft koji također želi tržištu predstaviti svoje viđenje i mogućnosti korištenja Umjetne Inteligencije.

ChatGPT u pomoći školarcima – ali profesori znaju kada se koristi

I naravno odmaknuti se postupno od dobro nam poznatog ChatGPT servisa koji je „ugrađen” unutar Bing tražilice te Windows 11 operativnog sustava.

Samsung uredaji

Još jednom ponovimo, ako još niste svakako isprobajte ChatGPT i sami se uvjerite što on sve zna i kakvim vas odgovorima može iznenaditi.

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Samsung Galaxy Z Flip 4

Jer kako smo već i naveli, što prije prihvatimo kako Umjetna Inteligencija dolazi (i brže no što možemo zamisliti) to će nam jednostavnije i lakše biti prihvatiti njezino postojanje.

Najčitanije