Banner
Galaxy S23 Ultra Image 08 LI

Samsung Galaxy S23 Ultra gejming i Knox Security

Jeste li se ikada poželjeli „igrati” na vrhunskom pametnom telefonu? Ako je vaš odgovor „da” onda vam s veseljem možemo predstaviti to iskustvo na jednom od najbojlih flagship mobitela današnjice - Samsung Galaxy S23 Ultra. A kakve veze ima Knox Security? Odgovori slijede...

Poklopilo se da imamo u redakciji dvije Galaxy S23 ultre – i oba modela su primarni telefoni, daily driveri.

Iskustvo korištenja Samsung Galaxy S23 Ultra mobitela je očaravajuće i nakon više mjeseci zbog izvrsnih karakteristika općenito, od kojih bi posebno istaknuo prekrasan i ogroman ekran.

To je sjajna podloga za igranje igara, a kad se uračuna i Knox Security Galaxy S23 Ultra je jedinstveni mobitel na tržištu.

Galaxy S23 Ultra

Za potrebe ovog gaming iskustva iskoristit ćemo nekoliko popularnih mobilnih igara za koje smatramo kako će doći do osobitog izražaja kod Samsung Galaxy S23 Ultra modela (s obzirom na njegovu radnu memoriju te vrhunski čip).

Ipak potrebno je naglasiti i samu sigurnost unutar „Online Svijeta” jer svi dobro znamo koje opasnosti vrebaju na internetu.

Galaxy S23 Ultra kamera 11

Tome su naravno i u sve većoj mjeri izložene i mobilne igre.

Stoga možemo biti zahvalni što Samsung Galaxy S23 Ultra posjeduje sigurnosnu „KNOX”platformu – koja nam ulijeva dodatnu dozu sigurnosti. Kako?

05 Galaxy S23 Ultra S Pen

Kako to izgleda u praksi…? Krenimo redom, od igara.

Igre koje smo odabrali:

Zasigurno vas najviše zanima koje smo igre odabrali za testiranje? Birali smo po popularnosti, zahtevnosti 3D grafike i naravno, osobnih sklonosti autora :-).

Ovoga puta nemamo namjeru raditi recenzije navedenih igara, već prenijeti iskustvo igranja na Galaxy S23 Ultra.

Stoga slobodno se zavalite u naslonjače, uzmite neki hladni sok i pročitajte članak do kraja.

8 Ball Poll – Galaxy S23 Ultra

Odmah na početku moramo reći, kako je krajnje neobično „igrati biljar” na ovako velikom (6,8” Dynamic AMOLED 2X) zaslonu.

Tu prvenstveno mislimo na dimenzije samog zaslona odnosno i gabarite telefona (koje su sve samo ne „male” i „sićušne”.

1

Naravno ovo će biti dobro u 3D FPS igrama jer će se protivnik vrlo dobro isticati čak i kada se bolje sakrije.

Ipak trebamo istaknuti kako je samo iskustvo igranja (izuzevši same dimenzije telefona) zaista na vrhunskoj razini. Tome pomaže i neobični ekran, suprotan trendovima zaobljavanja čoškova, pa dobijete veći i prirodniji pregled – svega zapravo…

Boje su vrlo intenzivne a naravno također moramo istaknuti i samu jačinu osvjetljenja – vidi se da maksimalnih 1750 niti nije samo marketinški broj, iako se radi o kratkotrajnoj HDR svjetlini manje pvršine.

Prilikom dužeg igranja telefona se ne zagrije a i same performanse (fluidnost) rada telefona zaista je očaravajuća. Ovoga puta nećemo previše govoriti o Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy čipu, jer smo tu temu „ocijedili” već odavno.

Ipak potrebno je naglasiti kako je Samsung Galaxy S23 Ultra u igranju „biljara” 8 Ball Poll zaista iznad svakog očekivanja.

Bacite pogled na video i sami procijenite da li smo dobri (ili ne) u 8 Ball Poll :-).

Iskustvo igranja Asphalt 9: Legends:

Sve što smo rekli za druga dva igraća naslova (8 Ball Poll te Pubg Mobile) vrijedi dakako i za Asphalt 9.

Kada se igraju mobilne igre koje su trkaćeg žanra, tada je vrlo važno da se svaki detalj na zaslonu vidi vrlo jasno i vrlo oštro.

Kao što i sami možete očekivati, kada se igra Asphalt 9 niti jednoj zamjerki doista nema mjesta.Brzina izvođenje radnji odnosno fluidnost iste, kada da niti na tren ne umore Samsung Galaxy S23 Ultra a naravno to se prvenstveno može zahvaliti vrhunskom flagship čipu.

Mi smo i za vas odigrali nekoliko minuta Asphalt 9: Legends igre – dok je na vama kao i obično, da prosudite da li smo to doista dobro i odradili.

Iskustvo igranja PUBG MOBIL:

I sami znate kako je PUBG igrica koja zaista vrhunsko ili makar odlično radi na svim modelima pametnih telefona.

,Ali kada se radi o jednom „flagship” modelu kao što je to Samsung Galaxy S23 Ultra e onda tu  za niti jednu zamjerku nema mjesta.

Grafičke mogućnosti doista su šarolike a mi smo (kao što možete vidjeti i prema fotografiji) te mogućnosti postaviti na one najjače odnosno „UHD”. Sama glatkoća i fluidnost igranja, doista nas je ostavila bez daha.

Telefon se niti jednom nije ugrijao, pa čak niti malo (postepeno) zatoplio. Što je pak bio slučaj kod konkurentskih modela. A kako smo mi to prošli u partiji PUBG-a, svakako pogledajte u nastavku.

Samsung KNOX – dodatna sigurnost:

Kada se igraju Online igre odnosno sesije „preko mreže” ne možemo se ne zapitati: „Tko sada brine za našu sigurnost”? Srećom i tu Samsung ima vrhunsko rješenje i to u potpunosti realizirano u svojem „dvorištu”.

Radi se naravno o KNOX sigurnosnom sustavu, koji ne samo da ima za zadatak brigu o našim podatcima koji se nalaze na Samsung Galaxy S23 Ultra telefonu, već je i njegova zadaća briga prilikom „bezbrižnog” online gaminga.

Kako? Instalirate igre u u Samsung Know okruženju, i to je to – one su sada softverski i hardverski (kripto čip) odvojene od ostatka vašeg mobitela.

Pa ako i neka igra ima malware ili sličnu zvijer, najgore što može napraviti jest zabrljati vaš gaming dio mobitela. Sve ostalo mu je nedostupno…

Zaključak

Za kraj kada bismo morali sažeti neke dojmove u kratko bilo bi to: „Vrhunski telefon za vrhunsko iskustvo igranja”.

Bez obzira koju igru odaberete, bit ćete nagrađeni vrhunskom grafikom i besprijekorno glatkim radom, uz minimalno zagrijavanje a sve na fantastičnom ekranu i uz jako dobar stereo zvuk.

10 Galaxy S23 Ultra gejming 1

U niti jednom trenutku nismo imali dojam da se telefon „muči” ili da mu je bilo koju radnju teže napraviti. Dapače, kada se krene u svijet igranja imat ćete osjećaj (ili je to samo osjećaj autora teksta) kako svaka radnja ide bez ikakvog zastajkivanja.

Naravno ne možemo se oteti dojmu i osjećaju kako Samsung Galaxy S23 Ultra svaki taj igraći naslov „proguta” bez problema i kao da nas traži „još”.

Uz to osjećamo i neku dodatnu sigurnost prilikom igranja Online sesija jer su te nalazi (i brine o nama) Samsung Knox.
Hoće li ovakve vrhunske rezultate imati i iduće generacije Samsung Galaxy Ultra modela, naravno imat ćemo prilike vidjeti kroz godine koje nam tek dolaze.

Najčitanije