Banner
tekst2naslovna 1

Samsung Galaxy Z Fold 5 – korak unatrag kada su kamere u pitanju

Iako je testiranje započelo, čini se kako će neke značajke Fold 5 "posuditi" od prethodnika.

Iako bi velika većina vas (kao i mi sami) očekivala da dolaskom Galaxy Z Fold 5 modela dobijemo i nove kamere, čini se kako to ipak neće biti slučaj.

Google Pixel Fold – snimljen uživo

Potajno smo se nadali kako će Samsung Galaxy Z Fold 5 donosi kada je u pitanju glavna kamera 200MP odnosno kako će biti riječ o senzoru ISOCELL HP2.

tekst1sl4 1

Ipak glasine sada tvrde kako se to neće ostvariti već kako će glavna kamera Galaxy Z Fold 5 modela raspolagati s 50MP te senzorom ISOCELL GN3.

Apple iPhone 14 (Plus) dobio novu ŽUTU boju

Tu se radi o onom istom senzoru glavne kamere koju imam prilike vidjeti na još uvijek aktualnom Samsung Galaxy Z Fold 4 modelu. Iako ona odlično obavlja svoj postao (nemojte nas krivo shvatiti) ipak bi željeli da se pri nadolazećem sklopivom telefonu nalazi i aktualni senzor.

PlayStation 6 dolazi 2027. – donoseći početak „kraja” kultne konzole

No kako je istaknuto čini se kako od toga neće biti ništa a samim razlozi odavno su svima već dobro poznati. U prvom redu tu je nemogućnost implementacije novog senzora zbog ograničenih gabarita te dimenzija samog kućišta.

tekst1sl2 3

I pozicije gdje se nalazi stražnji modul kamere (prvobitno misleći na sam omjer stranica). Nadalje govori se kako novi senzor traži i dodatne troškove implementacije.

Motorola Razr 4 (2023.) prvi puta na fotografiji

Jer naravno iziskuje dodatno prilagođavanje kućišta (stražnje strane) pametnog telefona. Treća stvar koja može biti kao valjan razlog ne donošenja većeg rezolucije glavne kamere je narušavanje već prepoznatljivog dizajna Galaxy Z Fold telefona.

Z Fold 4 Hinge End

Iako bismo smatrali kako Samsung ima zaista smisao i moć kada se govori o nečem što je prepoznatljivo čini se kako se i Samsung drži one poslovice: „Ako je dobro prihvaćeno na tržištu, ne mijenjaj”.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – testiranje je započelo

Očito je (svidjelo se to publici ili ne) kako će Samsung Galaxy Z Fold 5 donositi „zastarjeli” senzor prednje kamera (ISOCELL GN3) i donositi samo 50MP.

tekst1sl3 2

Kako smo već i naveli glavna kamera na Samsung Galaxy Z Fold 4 modelu svakako je kvalitetna. Ali mi se nadamo kako će ona na nadolazećem Samsung Galaxy Z Fold 5 modelu „uspjeti” dovesti „stepenicu više” pa taman to značilo kako će biti potrebno vršiti softverske prilagodbe, pošto će sama fizički kamera ostati nepromijenjena.

Samsung Galaxy A54 i A34 donose više cijene no prethodnici

Ako se ovo pokaže točnim onda se nadamo kako će naredne 2024. godine Samsung Galaxy Z Fold 6 „napokon” donijeti 200MP glavnu kameru, kakvu sada imamo prilike vidjeti pri Samsung Galaxy S23 Ultra modela (pogledajte Našu Recenziju).

tekst1sl1 11

Jer kako sada stvari stoje jedino Samsung zna koji je pravi razlog dovođenja „starog” modula kamere od 50MP, dok mi možemo samo nagađati i baviti se glasinama „rekla kazala”.

Najčitanije