Banner
tekst2naslovna 12

Samsung Galaxy Tab A8 donositi će pristojne značajke za „šaku eura”

Čini se kako uskoro dolazi nasljednik pristupačnog Samsung Galaxy Tab A7 tableta iz 2020, godine.

Samsung osim modela flagship pametnih telefona u posljednje vrijeme radi i na tabletima. Nije riječ o nekom modelu s high-end značajkama već o nasljedniku Samsung Galaxy Tab A7 modela koji potječe iz 2020, godine. Njegova cijena je oko 240$ a upravo će slična takva biti i nadolazećeg Galaxy Tab A8 tableta sa sličnim značajkama a i dizajnerskim crtama.

Huawei P50 Pocket – sklopivi pametni telefon dolazi i brže no što se nadamo

Kada govorimo o tabletima velikoj većini nas odmah na um padne sam zaslon, odnosno njegova veličina i kvaliteta prikaza. Kažimo kako će Samsung Galaxy Tab A8 posjedovati LCD zaslon veličine 10,5” s Full-HD+ kvalitetom prikaza. Omjer stranica bit će 16:10 dok bi isti trebao donositi odnosno posjedovat će 60Hz stopu osvježenja prikaza.

Samsung Galaxy S22 / (Note) – fotografija i benchmark rezultati

Iako nije riječ o nekom skupom a samim time i hardverski snažnom modelu Samsung Galaxy Tab A8 će svoje svakodnevne zadatke koje se stave pred njega (pritom mislimo na one manje zahtjevne) odraditi bez pogovora. Naravno isti će biti pokretan Unisoc Tiger T618 chipsetom s 3GB ili 4GB radne memorije. Interna memorija dolazit će u varijantama od 32GB, 64GB ili 128GB.

Što znači kako će Samsung Galaxy Tab A8 na tržište (police trgovina) doći pri različitim kapacitetima interne memorije uz kapacitete radne od 3GB ili 4GB što će naravno ovisiti i o samoj cijeni. Eksterna memorija u obliku microSD kartica također će biti podržana na nadolazećem Galaxy Tab A8 tabletu.

Xiaomi 12 izborio 3C certifikat

Kako je bio slučaj i kod Galaxy Tab A7 modela, Galaxy Tab A8 donosit će sa stražnje strane jednu kameru rezolucije 8MP bez prisustva LED-bljeskalice. Prednja strana donosit će sekundarnu (selfie) kameru rezolucije 5MP s fiksnim fokusom. Naravno osim navedenim značajki govori se i o mogućnosti skeniranja lica korisnika za otključavanjem zaslona te i čitača otiska prsta unutar tipke za paljenje/gašenje tableta. Još jedna značajka koja će biti implementirana unutar Samsung Galaxy Tab A8 je i značajka Dolby Atmos.

Instagram „popravlja” Feed – način donošenja sadržaja

Što se tiče povezivanja na internet u prodaji će se naći dvije verzije, jedna za povezivanje na internet putem wi-fi značajke a druga kao LTE verzija. Govori se i o tri dostupne boje kojima će Galaxy Tab A8 doći na tržište a one su: siva, ružičasta i srebrna. Samsung Galaxy Tab A8 bit će pokretan Androidom 11 a nadamo se kako će u budućnosti dobiti i podršku za Android 12.

Samsung Galaxy Z Flip 3 dobio Android 12 i One UI 4.0

Cijena tableta bit će nešto manja od 300€ odnosno spominje se iznos od 230€ a početak prodaje očekuje se u drugoj polovici siječnja 2022, godine.

Najčitanije