Banner
n1

Apple prestaje prodavati svoje Watch 9 i Watch Ultra 2 satove u Americi

Apple se našao u središtu problema vezanog uz patentni spor i tehnologije koja se nalazi i koristi unutar Apple Watch 9 i Apple Watch Ultra 2 modela pametnih satova.

U najnovijem razvoju događaja, Apple je objavio da će prestati prodavati svoje vrhunske modele pametnih satova, Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Apple se priprema za 2nm čip, tvrdi TSMC

Ova odluka stupa na snagu krajem ovog tjedna, a dolazi kao rezultat presude Međunarodne trgovinske komisije (ITC) u dugotrajnom patentnom sporu između Applea i medicinske tehnološke tvrtke Masimo.

17
AppleWatchUltra2#

Ova dva vrhunska modela više neće biti dostupna za kupnju putem Appleove službene web stranice u SAD-u nakon 15 sati ET u četvrtak, 21. prosinca.

Apple iPhone 17 Pro imati će 48MP Telefoto kameru

Zalihe u maloprodajnim trgovinama Applea bit će iscrpljene nakon 24. prosinca. ITC je donio svoju presudu u listopadu, koja je potvrdila raniju odluku suca iz siječnja, a ovaj slučaj sada čeka 60-dnevno razdoblje predsjedničke revizije u Bidenovoj administraciji.

16
AppleWatchUltra2#

Odluka ITC-a fokusira se na tehnologiju senzora kisika u krvi na Apple Watchu, a presuda bi mogla imati ozbiljne posljedice po budućnost prodaje ovih modela u Sjedinjenim Državama.

Apple napušta ključni dizajner – budućnost tvrtke upitna

Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 opremljeni su naprednim senzorima koji omogućuju praćenje razine kisika u krvi, ali upravo ta inovacija dovela je do sukoba između Applea i Masima.

3 1
AppleWatch9#

Prema izjavi tvrtke Apple, zabrana ITC-a utječe isključivo na prodaju spornih modela koji su opremljeni senzorima kisika u krvi. Niže kategorije, poput Apple Watch SE, koji ne posjeduje ovu tehnologiju, i dalje će biti dostupne za kupnju.

Apple iPhone 16 Pro – novi sustav hlađenja baterije i prvi prikaz

Ova odluka znači da će se Apple Watch SE, koji ostaje nezahvaćen zabranom, i dalje moći nabaviti na drugim prodajnim mjestima, poput Amazona i Best Buya.

15 1
AppleWatchUltra2#

Važno je napomenuti da ova odluka neće utjecati na već prodane modele Apple Watcha s senzorom kisika u krvi, koji su već u upotrebi.

Apple iPhone SE 4 – novi prikaz koncepta šarolikih boja i modernog dizajna

Apple Watch Series 6, koji je prvi predstavio ovu tehnologiju 2020. godine, i drugi prethodni modeli nastavit će funkcionirati bez ikakvih promjena.

1 1
AppleWatch9#

Ograničenje ITC-a odnosi se isključivo na buduću prodaju pogođenih modela, a ne na postojeće uređaje.

Apple iOS 18 – iz temelja mijenja način korištenja iPhone telefona

Nadalje, presuda ITC-a također pruža iznimke u slučajevima popravka, servisiranja ili korištenja jamstvenog razdoblja za jedinice koje su prodane prije 25. prosinca.

tekst1sl2 2

To znači da vlasnici postojećih Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 mogu i dalje koristiti usluge servisa i popravka ako je to potrebno.

Nova zaštita od ukradenog uređaja u iOS 17.3 – Korak naprijed u sigurnosti iPhonea

Ovaj potez Applea, koji dolazi uoči isteka 60-dnevnog razdoblja predsjedničke revizije, jasno ukazuje na oprez tvrtke i njenu želju da preventivno djeluje u skladu s odlukom ITC-a.

tekst1sl4

Iako postoji mogućnost da predsjednik Biden stavi veto na presudu, takav korak još uvijek nije poduzet, a Apple želi osigurati da preduzme odgovarajuće korake u svjetlu ove situacije.

iOS 17.2 dostupan za preuzimanje

Ova situacija naglašava kompleksnost patentnih sporova u tehnološkom sektoru i njihov utjecaj na tržište. Apple će morati prilagoditi svoju strategiju prodaje pametnih satova u SAD-u kako bi se nosio s izazovima koje donosi ova presuda ITC-a.

tekst1sl1 2

Dok potrošači i ljubitelji Apple Watcha mogu očekivati promjene u dostupnosti određenih modela u narednom razdoblju.

Najčitanije