Banner
tekst3naslovna

Samsung Galaxy S24 Ultra donijeti će jednu kameru manje

Ne samo da će Galaxy S24 modeli biti posljednji sa Snapdragon čipom, već će i "Ultra" donijeti jednu kameru manje - na stražnjom modulu.

Samsung Galaxy S pametni telefoni iz godine u godinu ne prestaju puniti „internetske stupce”. Posebice kada se radi o glasinama nadolazećih modela.

RoboTaxi: Didi Neuron – budućnost kakva nas očekuje?

Koji će izgled sa sobom donijeti, koje će značajke imati i ono najvažnije što će biti „to” da je zaslužno za unutarnje pokretanje telefona. Glasine u vezi nadolazeće Galaxy S24 linije Samsung pametnih telefona, već smo imali prilike spominjati na našim stranicama.

Galaxy S23 Ultra 3 1

Zna se već tako kako će Samsung Galaxy S24 biti pokretan Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy čipom ali sada dolazimo do neki novih informacija.

Samsung One UI 5.1 brže troši bateriju – problem je u tipkovnici

Naime Kineski leaker govori kako će Samsung Galaxy S24 Ultra „izbaciti jednu” kameru. Odnosno neće dolaziti s četiri stražnje kamere već s isključivo tri kamere.

Galaxy S23 Ultra 13

Pojasnimo u suštini o čemu se ovdje zapravo radi. Još od 2021. godine Samsung je pri svojim Galaxy S Ultra modelima na tržište donio četiri stražnje kamere.

Samsung Galaxy Z Flip 5 ponovno na renderu

U osnovi riječ je o dvije telefoto jedinice – od kojih je jedna 3x telefoto dok je druga 10x periskopska telefoto kamera. Prema glasinama čini se kako će Samsung Galaxy S24 Ultra upravo tu 3x telefoto kameru stopiti unutar 10x periskopske telefoto kamere, čime bi stražnja strana telefona odnosno modul kamere donosio samo tri kamere.

Galaxy S23 Ultra kamera 12

Naravno niti 10x telefoto ne bi ostao netaknut već bi on dobio novu mogućnost. Mogućnost prilagodbe zoom-a od 3x sve do 10x periskopske telefoto kamere.

Samsung Galaxy S23 FE ipak dolazi krajem 2023.

Iako je još do predstavljanje Samsung Galaxy S24 linije pametnih telefona ostalo više od šest mjeseci, zanimljivo je istaknuti sve one glasine.

Galaxy S23 Ultra 1 2

Ali naravno iste svakako treba uzeti s velikom dozom rezerve. Ne možemo ne spomenuti kako glasine ističu da će Galaxy S24 linija biti posljednja s globalnim Snapdragon čipom.

Samsung otvorio premium servisni centar u Arena Parku u Zagrebu

Odnosno kako će dolaskom Samsung Galaxy S25 linije, Samsung ponovno implementirati za pojedina tržišta Exynos. Nama se čini kako će među tim tržištima biti ponovno i „ovo naše Balkansko” ali kako smo i rekli do toga je još svakako puno ostalo dana i mjeseci.

05 Galaxy S23 Ultra S Pen

Ako još niste, svakako pročitajte našu Recenziju, Samsung Galaxy S23 Ultra pametnog telefona. A tu je i aktualni članak koji se dotiče slabe autonomije baterije na One UI 5.1 korisničkom sučelju.

Deutsche Telekom postao većinskim vlasnikom (50,2%) T-mobile US

Te je Samsung nakon vremena „šutnje” napokon odlučio progovoriti o problemu te ponuditi nadasve jednostavno rješenje. Dali na ovaj način Samsung namjerno želi „popularnost” Galaxy S linije smanjiti – naravno u koristi sklopivih Galaxy Z modela, sa sigurnošću ne možemo reći.

Galaxy S23 Ultra 1 1

Ono ono što je jasno vidljivo je to da Samsung sada „eksperimentira” s nekim elementima unutar Galaxy S linije a kako će na to sve reagirati sami konzumenti (korisnici), bit će vidljivo kroz određeni vremenski period.

Najčitanije