Banner
tekst2sl3

Samsung Exynos 2300 čip nalazi se unutar „misterioznog” telefona?

Tvornička oznaka tog Samsung modela telefona glasi: SM-S9190 te kako smo rekli donosi Exynos 2300 čip.

Čini se kako Samsung „potajno i u tišini” razvija neki novi model pametnog telefona za kojeg nitko za sada ne zna. No ipak zna se jedna značajka koja će krasiti navedeni odnosno nadolazeći model.

Tesla Model Y – najprodavanije vozilo na Svijetu

Riječ je o Exynos 2300 čipu te je upravo taj model telefona i navedeni čip prošao benchmark testiranje. Tvornička oznaka tog Samsung modela telefona glasi: SM-S9190 te kako smo rekli donosi Exynos 2300 čip.

tekst2sl4

Ono što je potrebno naglasiti je to kako pripadajući čip ima poprilično „čudan” 9-jezgri CPU. Glavna (primarna) Cortex-X3 jezgra radi na taktu 3,09GHz, četiri jezgre (Cortex-A715) rade na taktu 2,65GHz, dok preostale četiri jezgre (Cortex-A510) donose 2,1GHz.

Xiaomi 14 Pro – dvije verzije telefona s 90W i 120W punjenjem

Još jedan detalj donosi način rada Exynos 2300 čipa a odnosi se na AMD RDNA2 arhitekturi kada je GPU u pitanju. Ono što je posebno zanimljivo za istaknuti (iako to još nije potvrđeno) je možebitna implementacije unutar nadolazećeg Samsung Galaxy S23 FE modela pametnog telefona.

tekst2sl5

Iako se donedavno pisalo kako će on doći s Exynos 2200 čipom, čini se kako se u Samsung taboru još uvijek premišljaju koji čip i arhitekturu implementirati.

Motorola Razr 40 – certifikati, renderi i pogled na neke značajke

Moramo i sami priznati kako više ni sami nismo sigurni hoće li naredni „Galaxy FE” model zaživjeti ili ne. Nekada se govorilo kako hoće, pa je onda sve palo u vodu riječima kako od toga nema ništa.

tekst2naslovna

Da bi se sada ponovno ta priča aktualizirala te ponovno počelo pričanje o dolasku Samsung Galaxy S23 FE modela pametnog telefona. Kako smo i rekli u posljednjem se ponovno aktualizirala priča oko dolaska Samsung Galaxy S23 FE modela telefona na tržište.

Novi kralj mobilne fotografije HUAWEI P60 Pro dostupan u prodaji

I to čak prije predstavljanja 26.07. nove generacije sklopivih modela (Samsung Galaxy Z Flip 5 / Samsung Galaxy Z Fold 5). Osim čipa Exynos 2300 ističe se kako će Samsung Galaxy S23 FE posjedovati i 50MP glavnu kameru (koja se nalazi i unutar Galaxy S23 modela) kao i kapacitet baterije od 4,500mAh.

tekst2sl2

Radna memorija ići će pri kapacitetu od 6GB odnosno 8GB, dok će interna iznositi 128GB odnosno 256GB. One UI 5.1 bit će tu da upotpuni sve softverske značajke a svi znamo kako se on temelji na Androidu 13.

Snapdragon 8+ Gen 2 uskoro bi mogao debitirati sa Kineskim modelima

Već smo bili rekli kako očito ni čelnici Samsunga ne znali dali tržištu istinu treba Samsung Galaxy S23 FE ili bi to bilo previše riskantno. Naravno i dalje nastavljamo pratiti razvoj ove priče te ćemo vas o svemu na vrijeme obavijestiti. Kada ga ugledamo (mislimo na Galaxy S23 FE) onda ćemo jedino biti sigurni da je s nama zaista tu i da je stvaran.

Najčitanije