Banner
1 6
iPhone 16 "makete". Dva "obična" modela imaju modul kamere kao iPhone 11, dok "Pro" donose već poznati i učestali modul!

iPhone 16 modeli na maketi – novo/stari modul kamera i Action button svima

Tu su (ne iPhone 16 modeli), već renderi odnosno makete navedenih modela čije predstavljanje očekujemo u rujnu.

Približavamo se rujanskom događaju tvrtke Apple, što je jasno vidljivo iz obilja informacija koje curi o iPhoneu 16 te špekulacijama koje kruže. No, danas imamo nekoliko solidnih informacija o novoj seriji uređaja.

iOS 17.5 (beta 1) – zanimljive mogućnosti

Počevši s “metalnim maketama” koje su nedavno procurile, zasluga za to ide Sonnyju Dicksonu s X platforme. Ove takozvane “makete” obično služe proizvođačima kućišta i pribora kako bi prilagodili svoje proizvode novim modelima.

1 6
iPhone 16 “makete”. Dva “obična” modela imaju modul kamere kao iPhone 11, dok “Pro” donose već poznati i učestali modul!

Ove makete su otkrile cijelu liniju iPhonea 16 te pružile nekoliko zanimljivih uvida. Počnimo s dimenzijama. Izgleda da su iPhone 16 i 16 Pro gotovo istih dimenzija, dok se iPhone 16 Plus nalazi negdje između, a iPhone 16 Pro Max je najveći među njima.

Hoće li vaš iPhone primiti iOS 18 nadogradnju?

Ovo potvrđuje ranija izvješća koja su sugerirala da će iPhone 16 Pro i Pro Max imati veće ekrane od 6,27” i 6,85” u usporedbi s 6,1” i 6,7”, ali zadržavajući povećanje veličine na minimumu zahvaljujući smanjenim okvirima.

2 4
Lijevi brid i dalje donosi tipke za zvuk te ovoga puta Action Button na svim modelima uređaja!

Za očekivati je da će 16 i 16 Plus zadržati iste veličine zaslona od 6,1″ i 6,7″, što sugerira da bi maketa iPhonea 16 Pro mogla biti nešto veća od standardnog iPhonea 16.

iPhone korisnici i scam poruke o resetiranju Apple ID-a

Dalje, što se tiče bočnih stranica, čini se da će svi modeli iPhonea 16 dobiti gumb za akciju s lijeve strane i novi gumb za snimanje s desne strane.

3 2
Dok desni brid (standardo) donosi tipku za uključivanje uređaja ali i još jednu. Za koju nam se čini da je “nova” tipka kamere!

Do sada je akcijski gumb bio rezerviran uglavnom za profesionalne modele, ali ove “makete” sugeriraju promjenu u tom smislu. Očekuje se da će tipka za snimanje biti mehanička, ali s kapacitivnom površinom koja će omogućiti geste za zumiranje.

Ovo je maskica za iPhone SE 4

Zanimljivo je primijetiti da se tipka za snimanje nalazi točno na mjestu gdje se trenutno nalazi mmWave antena na američkim verzijama trenutačne generacije iPhonea.

Konačno, prema izvješću iz Weiba, iPhone 16 Pro i 16 Pro Max bit će dostupni u ružičastoj boji koristeći istu tehnologiju koju je Apple uveo na iPhoneu 15 i 15 Plus 2023. godine.

Kako je bivši zaposlenik odao tajne Apple-a

Ta tehnologija uključuje ubrizgavanje boje kroz stražnje staklo, koje se zatim ojačava procesom dvostruke izmjene iona prije nego što se završno polira nanokristalnim česticama i ukrašava teksturiranim mat završnim slojem.

5 6
Koncept iPhone 16 i iPhone 16 Plus modela – ovim dizajnom “vraćaju se” ka iPhone X odnosno iPhone 11 seriji !

Ove informacije svakako pobuđuju interes i mogućnost da vidimo značajne promjene i poboljšanja u novoj seriji iPhonea. No, kao i uvijek, treba sačekati službene informacije od strane Applea kako bismo dobili potvrdu svih ovih spekulacija.

Najčitanije