Banner
4 18

Novi Opel Grandland najavljen – s dometom do 700km

Opel je najavio novi model Grandland, s naprednim tehnologijama kao što su 3D vizir i osvijetljeni logo, baziran na Stellantisovoj STLA Medium platformi.

Opel je najavio lansiranje novog modela Grandland, koji donosi napredne značajke iz konceptnog vozila Opel Experimental, uključujući 3D vizir i osvijetljeni logo marke. Na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva ovaj model nosit će oznaku Vauxhall Grandland.

Opel EV Frontera – “stara dama” u središtu elektrifikacije

Dizajniran i razvijen u njemačkom Russelsheimu, Grandland će se proizvoditi u Eisenachu. Ovaj C-SUV dolazi u nekoliko konfiguracija: kao potpuno električno vozilo (EV), hibrid i plug-in hibrid.

Električna verzija bazira se na Stellantisovoj STLA Medium platformi, koju dijeli s novim Peugeotom e-3008. Zahvaljujući platformi s ravnim dizajnom baterije, Grandland nudi kapacitet baterije do 98 kWh, što omogućuje impresivan domet do 700 km prema WLTP standardu. Baterija podržava brzo punjenje snage do 160 kW, što omogućuje punjenje od 20% do 80% za otprilike 30 minuta.

Citroen predstavlja novi C3 Aircross: Veći, oštriji i ekološki prihvatljiviji

Iako specifični podaci o snazi i motorima još nisu objavljeni, očekuje se najmanje tri različite izvedbe. Početni model će imati jedan motor snage 156 kW (210 KS) postavljen na prednjoj osovini, uz bateriju od 73 kWh koja omogućuje domet do 524 km.

Druga verzija imat će dva motora i pogon na sve kotače, s istom baterijom ali povećanom snagom od 236 kW (321 KS). Naprednija verzija, Long Range, sadržavat će jedan motor snage 167 kW (228 KS) na prednjoj osovini, s većom baterijom od 98 kWh, što omogućuje maksimalni domet od 700 km. Dimenzije novog Grandlanda su 4650 mm dužine, 1905 mm širine i 1660 mm visine, uz međuosovinski razmak od 2784 mm.

Tesla Model 3 Performance 2024: Agresivni dizajn i vrhunske performanse

Jedna od najatraktivnijih karakteristika novog modela je Intelli-Lux Pixel HD sustav osvjetljenja, koji uključuje 51.200 rasvjetnih elemenata (25.600 na svakoj strani). Logo Opela na prednjoj strani i natpis na stražnjoj strani će biti stalno osvijetljeni.

Tehnologija prednjih svjetala bazira se na Intelli-Lux Pixel Matrix HD sustavu koji pomoću kamera analizira prometne uvjete te automatski prilagođava osvjetljenje tako da ne zasljepljuje druge vozače.

Nakon Xiaomi SU7, krajem godine dolazi i SUV model

Grandland će također nuditi animacije dobrodošlice i oproštaja koje se projiciraju ispred vozila. Unutar kabine nalazi se 16-inčni središnji zaslon za multimediju i navigaciju, te dodatni zaslon iza upravljača, poznat kao Digital Cluster.

5 11

Za maksimalnu udobnost, Grandland koristi ergonomske AGR sjedala s električnim podešavanjima, bočnim potporama i ventilacijom, te opcijom masaže za vozačko sjedalo.

Mercedes-Maybach EQS 680 prisutan na Europskom tržištu

Interijer je obložen isključivo materijalima koji su 100% reciklirani, što potvrđuje Opelovu posvećenost održivosti. Model Grandland bit će dostupan u prodajnim salonima ovog jeseni, a očekuje se da će cijena u Velikoj Britaniji iznositi oko 50.000 funti.

Najčitanije