Banner
1 3

Što donosi Samsung Galaxy S24 FE?

Ukratko donosimo sve važno što se tiče dolaska Galaxy S24 FE telefona.

Samsung je, prema dostupnim neovlaštenim izvorima, započeo razvoj modela Galaxy S24 FE. Iako službene potvrde još uvijek nema, razne procurene informacije i izvještaji nude uvid u moguće značajke i specifikacije ovog uređaja iz popularne serije Fan Edition.

Dizajn i zaslon:

Samsung je posljednjih godina uspostavio prepoznatljiv dizajnerski jezik koji se provlači kroz njihove vodeće modele, ali i uređaje srednjeg segmenta.

Što nam to donose Samsung Galaxy Z Fold6 (Ultra)?

Očekuje se da će Galaxy S24 FE pratiti estetiku modela Galaxy S23 FE. Iako je sigurno da će uređaj imati AMOLED zaslon, neizvjesno je hoće li zadržati dijagonalu od 6,4 inča poput prethodnika, ili će preći na nešto manji zaslon od 6,1 inča.

Što nam to donose Samsung Galaxy Z Flip6 (FE)?

Rezolucija bi trebala ostati na FHD+ razini, a zaslon bi trebao koristiti Dynamic AMOLED tehnologiju s visokom vršnom svjetlinom i podrškom za HDR10+. Što se tiče zaštite, očekuje se prelazak na Corning Gorilla Glass Victus ili Victus 2, nakon što je prethodni model imao Gorilla Glass 5.

Procesor i performanse:

Model Galaxy S23 FE je bio dostupan s Exynos 2200 i Snapdragon 8 Gen 1 čipsetima, ovisno o tržištu. Za Galaxy S24 FE se spekulira da bi mogao biti dostupan isključivo s Exynos čipovima na globalnom tržištu.

1 8
Ovo bi trebao biti Samsung Galaxy S24 FE (tvrde glasine)!

Moguće opcije uključuju Exynos 2200 ili noviji Exynos 2400, koji je već korišten u seriji Galaxy S24. Ukoliko Samsung odluči implementirati Exynos 2400, očekuje se značajan skok u performansama zahvaljujući poboljšanom GPU-u i CPU-u. Ovaj čip također uključuje napredniji NPU koji bi značajno poboljšao performanse AI aplikacija na uređaju.

Kamera:

Iako je između modela Galaxy S21 FE i S23 FE došlo do znatnog poboljšanja glavne kamere s 12MP na 50MP, ne očekuju se velike promjene u kamernom segmentu za Galaxy S24 FE. Samsung vjerojatno će nastaviti koristiti isti ISOCELL GN3 senzor kao i u modelima Galaxy S23 i S24. Selfie kamera bi mogla imati senzor od 10MP, što je promjena u odnosu na 32MP na prethodnicima.

Softver i AI:

Očekuje se da će Galaxy S24 FE biti lansiran s Androidom 14 te da će, slično prethodniku, biti podržan s najmanje četiri glavna softverska ažuriranja, sve do Androida 18. Također, uređaj bi mogao uključivati različite AI funkcije, poput asistencije za pregledavanje, predloge za poboljšanje gramatike na više jezika, i napredne opcije pretraživanja u suradnji s Googleom.

Baterija i punjenje:

Iako značajna unapređenja baterije nisu najavljena, Galaxy S24 FE bi trebao imati bateriju kapaciteta 4500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 25 W i bežično punjenje od 15 W, slično kao i njegov prethodnik.

Zaključak:

Lansiranje ovog modela se očekuje u drugoj polovici godine, što će biti potvrđeno naknadnim službenim obavijestima od strane Samsunga.

Najčitanije