Banner
tekst2naslovna

Siri postaje pametnija s iOS-om 18

O ovome se već duže vremena govori a sada dostupni dokumenti to i potvrđuju. Siri (glasovni asistent Applea) postaje "pametniji" dolaskom iOS-a 18.

iPhone korisnici i scam poruke o resetiranju Apple ID-a

Nesumnjivo je da Siri nije ispunila obećanja koja su se vezala uz njezinu premijeru na iPhoneu 4s 2011. godine. Nasuprot tome, Google Assistant redovito pruža jednostavan i precizan odgovor na postavljena pitanja.

iPhone bilježi pad prodaje

Na primjer, kada se pita za datum izdavanja iPhonea 4s, Google Assistant pruža jednostavan odgovor: 14. listopada 2011. S druge strane, Siri često daje nekoliko web stranica kao odgovor, što je manje učinkovito i korisnicima često predstavlja dodatnu nepotrebanu navigaciju.

1 1

Očekivanja korisnika u vezi s budućnošću Siri su visoka, a izvršni direktor Applea, Tim Cook, najavio je osvrt na AI transformaciju upravo toga asistenta 7. svibnja, s detaljnijim uvidima očekivanim na WWDC-u 2024., zakazanom za 10. lipnja.

Apple najavio WWDC 2024. za 10.-14.06.2024.

Prema informacijama AppleInsider-a, planovi uključuju integraciju Ajax Large Language Modela (LLM) i napredne AI značajke koje bi mogle doprijeti do iOS-a 18.

2

Apple ima cilj unaprijediti korisničko iskustvo na iPhoneu kroz aplikacije koje već koriste, poput Siri, Poruka, Mail, Spotlight Search i Safari. Umjesto jednostavnog chatbota, Apple planira integrirati AI značajke poput sažimanja teksta, poboljšanih opcija pretraživanja i analize dokumenata unutar svojih sistemskih aplikacija.

Assassin’s Creed Mirage dolazi na iPhone

Ova poboljšanja bi mogla značajno olakšati korisnicima pronalaženje informacija i povećati učinkovitost korištenja aplikacija.

iPhone 16 serija – ovo je povratak u prošlost (modeli pred nama)

Jedna od najzanimljivijih značajki koja bi mogla biti predstavljena je sažetak web stranica unutar Safari aplikacije. Analizom sadržaja, aplikacija bi mogla generirati sažetak koji ističe ključne informacije, pružajući korisnicima brz pregled bez potrebe za čitanjem cijelog članka.

Hoće li vaš iPhone primiti iOS 18 nadogradnju?

Ovo bi moglo biti posebno korisno za brzo informiranje o novostima i istraživanje tema.

iPhone korisnici uskoro će moći obrisati Photos aplikaciju

Appleov LLM također će omogućiti korisnicima brze i jednostavne odgovore na uređaju, bez potrebe za oslanjanjem na vanjske servere. Također će moći analizirati tekst i pružati informacije o kontaktima i događajima iz kalendara. Ova poboljšanja obećavaju poboljšanje učinkovitosti i korisničkog iskustva.

iPhone 17 Plus imati će manji zaslon, ističu glasine

Očekuje se da će Tim Cook dati daljnje detalje o ovim inovacijama na nadolazećim događajima, a njihova implementacija bi mogla biti ključna za Appleovo pozicioniranje na tržištu.

6 trikova koji vaš iPhone pretvaraju u odličan fotić

Ako Siri dobije značajku sažimanja web stranica, to bi moglo biti jedno od najkorisnijih unaprjeđenja AI asistenta koje je Apple najavio u ovoj godini.

Najčitanije