huawei
5 16

Nakon Xiaomi SU7, krajem godine dolazi i SUV model

Xiaomi do kraja godine tržištu donosi i drugo električno vozilo, preciznije da kažemo iz kategorije SUV.

Xiaomijeva limuzina SU7  uspješno je predstavljena u Kini, no tvrtka već radi na sljedećem modelu. Prema novom izvješću iz Kine, Xiaomijev drugi električni automobil bit će SUV.

Sada je službeno: Xiaomi SU7. Tesla 3 je u problemima

Iako nije iznenađujuće da se odlučuju za ovaj popularni segment tržišta, iznenađujuća je brzina kojom planiraju izbaciti novi model – do kraja ove godine.

6 10

Ovaj dramatično brzi tempo izdavanja podsjeća na Xiaomi-evu praksu u poslovanju s pametnim telefonima, no ipak je nešto što bi trebalo uzeti s malom dozom rezerve, pogotovo s obzirom na to da su tek nedavno lansirali svoj prvi automobil.

Xiaomi SU7 na tržište dolazi 28.03.2024.

S druge strane, Xiaomi se, na neki način, mora pozabaviti SUV-om prije ili kasnije, s obzirom na popularnost te kategorije. Većina novih kineskih konkurenata zapravo je započela s SUV-ovima kao svojim prvima modelima – Nio, Li Auto i XPeng su samo neki od primjera.

5 16

Čak i sada, Nio i XPeng imaju širok raspon SUV-ova u svojim ponudama, dok je Li Auto do sada proizvodio isključivo SUV-ove. Možda je to razlog zbog kojeg je Xiaomi odlučio krenuti s limuzinom – kako bi iznenadio ljude i krenuo drugačijim putem. Međutim, kretanje prema proizvodnji SUV-a je neminovno, pogotovo s obzirom na tržišnu potražnju.

Xiaomi SU7 cijene, ukupno ima četiri modela

SU7 je doživio ogroman uspjeh s više od 50.000 narudžbi u prvih 27 minuta nakon otvaranja narudžbi, što sugerira da bi SUV tvrtke Xiaomi mogao imati sličan ili čak veći uspjeh, pogotovo uzimajući u obzir njihovu reputaciju pružanja izvrsnih specifikacija po konkurentnim cijenama.

Iako se tempo razvoja može činiti prebrzim za automobilsku industriju, treba imati na umu da je Xiaomi kompanija poznata po svojoj agilnosti i brzom prilagođavanju.

Xiaomi SU7 na trenutak došao u Europu

Njihova sposobnost reagiranja na tržišne trendove može biti ključna prednost, omogućujući im da budu konkurentni na tržištu električnih automobila.

1 39

Ipak, treba biti oprezan jer automobilska industrija zahtijeva detaljno ispitivanje, testiranje i sigurnosne standarde koje ne može previdjeti čak ni najbrža inovacija.

Xiaomi SU7 – pregled interijera

Xiaomi ima priliku da svojim ulaskom na tržište SUV-a pruži ozbiljan izazov konkurenciji. Njihova reputacija u tehnološkom sektoru može privući mnoge potrošače, a ako uspiju zadržati svoj standard izvrsnosti i u automobilskoj industriji, mogli bi postati značajan igrač na globalnoj razini. Međutim, samo vrijeme će pokazati može li Xiaomi održati ovaj tempo i ostvariti uspjeh u konkurentnom svijetu automobila.

Najčitanije