Banner
tekst3naslovna 1

Netflix donosi „prostorni zvuk” na sve uređaje

Netflix poduzima sve kako bi i dalje ostao "na vrhu". Hoće li mu i uspjeti, konačnu odluku imat će sami korisnici.

Netflix, popularna streaming platforma danas je svoje korisnike obradovala novom značajkom unutar svojih stranica. Riječ je o mogućnosti reprodukcije sadržaja s prostornim zvukom.

Samsung & Netflix snimili Make Stranger Nights Epic

O čemu je zapravo riječ, pokušat ćemo pojasniti na krajnje jednostavan način. Dali ste ikada koristili (ili imate kod kuće, kućno kino). Nešto slično tome Netflix sada želi donijeti na svaki telefon, televizor, računalo, tablet gdje je prisutna Netflix aplikacija.

tekst3sl1

Znači sada će vaš pametni telefon postati „kućno kino” kada se odlučite se reprodukciju nekog Netflix sadržaja. Netflix ističe kako će ova mogućnost biti odmah dodana velikoj bazi sadržaja a na korisniku je samo da iz izbornika (prilikom reprodukcije) odabere „prostorni zvuk”.

Poco F4 GT recenzija

Ipak postoji i „jedno ali”. Ono dolazi u vidu toga da ako sadržaj ima oznaku „Dolby Atmos” ili „5.1” tada prostorni zvuk nije moguće koristiti. Kako ne bi ovo bila samo marketinška priča, Netflix se odlučio udružiti sa Sennheiserom kako bi donio 3D prostorni zvuk.

Netflix i TikTok prestaju sa radom u Rusiji

A tvrtka Sennheiser proizvodi zvučnu opremu pa i soundbarove. Stoga je dio svoga znanja ova tvrtka odlučila „dati” Netflixu kako bi na tržištu bio još konkurentniji.

tekst3sl2

Ako Netflix gledate na pametnim televizorima koji imaju surround zvuk, tada 3D prostorni zvuk neće biti moguće koristiti jer pametni televizori već sami po sebi koriste sličnu tehnologiju donošenja zvuka.

Ducati V21L – električni motocikl u fazi razvoja

Trebamo reći ako Netflix gledate na iOS platformi tada iOS već koristi 3D prostorni zvuk unutar same iOS platforme, što znači kako je navedena značajka isključenja unutar Netflixa.

Netflix povećava cijene – konkurencije je sve više

Kako smo i rekli prostorni zvuk već je dostupan na globalnoj razini i na svim platformama a drago nam je za vidjeti ako je dostupan bez obzira koji pretplatnički model koristili.

Motorola X30 Pro – Snapdragon 8+Gen 1 i 200MP

Ako imate i slušalice koje podržavaju dodatne značajke unaprjeđenja zvuka, tada je iskustvo gledanja Netflix sadržaja još kvalitetnije. Ipak mišljenja smo kako je ovo dio „borbe” za korisnike i ostanka na „vrhu trona” jer u posljednje vrijeme Netflix baš i ne bilježi dobre dane.

tekst3sl3

Sve je počelo s odlukom o borbi s onima koji dijele svoje lozinke, nakon čega su korisnici počeli masovno napuštati ovu streaming platformu. Kako bi sam sebe „izvukao iz problema” posuli su se pepelom i rekli kako neće kretati u borbu s onima koji dijele lozinke.

Netflix ulazi u svijet mobilnih igri – Netflix Games

Ali će uvesti reklame i smanjiti iznose pretplate. Jer sada je Netflix najskuplji u odnosu na konkurente kojih u zadnje vrijeme na Balkanu imao „kao gljiva poslije kiše”.

tekst3sl4 1

Dali ste vi ostali na Netflixu ili ste odlučili sadržaj pronaći kod drugog streaming servisa? Dali vam je i dalje Netflix pojam „dobre usluge” ili sve više tone u vašim očima, baš kao što je to i kod nas slučaj.

Pristupanje sadržaju sa prostornim zvukom, moguće je upisivanjem u tražilicu Netflixa „spatial audio”. Zatim se dobiva sadržaj koji ima prostorni zvuk a iz dana u dan će se ta baza sve više popunjavati.

Najčitanije