Banner
iPhone 15 Pro Max 3

iPhone bilježi pad prodaje

Prodaja iPhone, zakazala je u prvom kvartalu 2024.

Apple je nedavno objavio svoje financijske rezultate za drugo fiskalno tromjesečje 2024. godine, koje obuhvaća razdoblje od 1. siječnja do 30. ožujka.

Safari tijekom godine dobiva AI preobrazbu

Podaci pokazuju pad prodaje iPhonea za 10% na godišnjoj razini, dok je segment usluga ostvario rekordne rezultate s rastom od 14% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine.

iPhone 15 Pro Max 4

Ukupni prihodi kompanije iz Cupertina iznosili su 90,75 milijardi dolara, što je za 4% manje u odnosu na prošlu godinu. Neto prihod je također zabilježio pad, iznosivši 23,63 milijarde dolara.

Apple Watch Ultra 3 – hardverski ništa novo

Izvješće detaljno opisuje da je pad prodaje primjetan u cijeloj Aziji, uključujući Kinu (NR Kina, Tajvan i Hong Kong), Japan i ostatak azijsko-pacifičke regije, dok su prihodi u Americi i Europi ostali stabilni s marginalnim promjenama koje se statistički mogu smatrati zanemarivima.

iPhone 15 Pro Max 3

Segment usluga Applea, koji uključuje pretplate, garancije, licenciranje s tražilicama i plaćanja, ostvario je izniman uspjeh s prihodom od 23,9 milijardi dolara, premašujući očekivanja analitičara. Apple anticipira nastavak dvoznamenkastog rasta prihoda od usluga i u sljedećem tromjesečju.

iPhone 16 serija – ovo je povratak u prošlost (modeli pred nama)

Dodatno, Upravni odbor Applea odobrio je najveći program otkupa dionica u povijesti kompanije, vrijedan do 110 milijardi dolara, što naglašava njihovu snažnu financijsku poziciju i povjerenje u dugoročnu vrijednost kompanije.

iPhone 15 Pro Max 1

Također je najavljeno povećanje novčane dividende na 25 američkih centi po dionici, što predstavlja porast od 4% u odnosu na prethodno razdoblje.

Apple 07.05.2024. predstavlja nove iPad Pro i Air modele

Ovaj izvještaj o financijskim rezultatima pokazuje složenost trenutnih tržišnih uvjeta u kojima Apple posluje. S jedne strane, smanjenje prodaje uređaja u Aziji ukazuje na izazove na tim tržištima, dok s druge strane, snažan rast u segmentu usluga ističe sposobnost kompanije da diverzificira svoje izvore prihoda i smanji ovisnost o jednom proizvodnom segmentu.

iPhone 15 Pro Max 2

Ove strategije, uz snažne financijske inicijative kao što su otkup dionica i povećanje dividendi, čine Apple jednim od vodećih igrača u tehnološkom sektoru, sposobnim za navigaciju kroz promjenjive ekonomske pejzaže s jasnom vizijom za budućnost.

Najčitanije