Banner
ff 11

Apple 07.05.2024. predstavlja nove iPad Pro i Air modele

Apple će 7. svibnja lansirati novu generaciju iPad uređaja, uključujući modele iPad Pro i Air s potencijalno OLED zaslonima, te predstaviti novi Apple Pencil i redizajniranu Magic Keyboard, sve to tijekom online događaja zakazanog za rano jutro po američkom vremenu.

Više od godinu i pol dana prošlo je otkako je Apple predstavio nove modele iPada, a ta će se čekanja napokon završiti 7. svibnja kada će svjetlo dana ugledati nova generacija ovih uređaja.

Apple (ipak) dozvolio igranje retro igara na iPhone-u

Najavljen je online događaj za lansiranje, koji će početi u 7 sati ujutro po pacifičkom vremenu, odnosno u 10 sati ujutro po istočnom vremenu. Očekuje se da će tijekom ovog događaja biti predstavljeni novi modeli iPad Pro i iPad Air, kao i nova verzija Apple Pencila.

ff 11

Posebnu pozornost privlači moguća tranzicija iPad Pro serije na OLED zaslone, što bi predstavljalo značajan iskorak u kvaliteti prikaza. Trenutno kruže glasine o modelima s dijagonalama zaslona od 13 i 11 inča, pri čemu bi se prednje kamere premjestile na vodoravnu stranu uređaja kako bi se poboljšala funkcionalnost prilikom video poziva.

Apple vs. EU: Od Svibnja odobrava NFC plaćanje i izvan Apple Pay-a

Osim toga, predviđa se lansiranje dva nova modela iPad Air, s 12,9-inčnim i 10,9-inčnim zaslonima koji će koristiti Mini LED tehnologiju. Ova tehnologija pruža bolji kontrast i intenzitet boja u usporedbi s tradicionalnim LCD zaslonima, što bi trebalo dodatno unaprijediti vizualno iskustvo korisnika.

Hoće li vaš iPhone primiti iOS 18 nadogradnju?

Što se tiče hardverskih specifikacija, nove tablete pokretat će Appleov M3 čipset, koji obećava poboljšane performanse i veću energetsku učinkovitost. Ovo bi moglo značiti brže i glađe izvođenje zahtjevnih aplikacija i igara, kao i dulji vijek trajanja baterije.

iOS 18: Prve AI značajke raditi će isključivo na uređaju (bez oblaka)

Apple također planira predstaviti novi Apple Pencil. Ovaj uređaj će navodno imati funkciju geste stiskanja, što bi moglo omogućiti korisnicima nove načine interakcije s njihovim iPadima.

iPhone 17 Plus imati će manji zaslon, ističu glasine

Nadalje, očekuje se i redizajnirana Magic Keyboard. Nova tipkovnica trebala bi imati čvršće aluminijsko kućište i veći trackpad, što će korisnicima pružiti poboljšanu ergonomiju i ugodniji rad.

Ookla 5G test otkriva: Galaxy S24 brži od iPhonea 15

Ovaj niz nadogradnji pokazuje kako Apple nastavlja inovirati i unaprjeđivati svoje proizvode, uvijek težeći pružiti korisnicima vrhunsko iskustvo koje spaja estetiku, funkcionalnost i tehnološki napredak. Uzbuđenje oko nadolazećeg lansiranja je veliko, a industrija i korisnici jednako nestrpljivo iščekuju ove nove uređaje.

Najčitanije