Banner
1 2

Google: Gemini ulazi u sve pore platforme

Gemini je budućnost (AI) kojom se Google želi "slijepo" voditi.

Na današnjoj I/O konferenciji, Google je predstavio novu funkciju za Circle to Search, koja sada može pomoći studentima s domaćom zadaćom.

Kada student zaokruži zadatak koji mu zadaje probleme, dobit će korak po korak upute za rješavanje niza fizikalnih i matematičkih zadataka s riječima bez napuštanja svoje digitalne bilješke ili nastavnog plana i programa.

Također, „kasnije ove godine“ Circle to Search će moći pomoći rješavanju složenijih problema koji uključuju simboličke formule, dijagrame i grafikone. Sve to omogućuje Googleov novi LearnLM, napor da se poboljšaju njegovi proizvodi i modeli za učenje.

OpenAI konkurira Google pretraživaču!

Google navodi da je Circle to Search već dostupan na više od 100 milijuna uređaja danas, a do kraja godine bit će dostupan na još 100 milijuna uređaja.

Gemini na Androidu uskoro će razumjeti u kojoj se aplikaciji nalazite i što radite unutar nje kako bi bio korisniji. Dakle, ako gledate video na YouTubeu, moći ćete postaviti pitanja Geminiu o tom videu.

Samsung Galaxy S25 i napredna Google Gemini AI tehnologija

Također će omogućiti povlačenje i ispuštanje generiranih slika u Gmail, Google poruke i „na druga mjesta“. Ako imate Gemini Advanced, tada ćete moći postavljati pitanja o PDF datotekama koje pregledavate, bez potrebe za listanjem kroz više stranica. Ova će funkcija biti dostupna na „stotinama milijuna uređaja“ tijekom sljedećih mjeseci.

1 30

Gemini Nano, osnovni model na uređaju, dobiva ažuriranje „kasnije ove godine“ na Pixel uređajima, dok postaje Gemini Nano s multimodalnošću. Dakle, neće samo obraditi tekstualni unos lokalno na uređaju, već će također razumjeti više informacija u kontekstu poput vizualnih dojmova, zvukova i govornog jezika.

Google počinje naplaćivati pretraživanje

Multimodalne sposobnosti Gemini Nano dolaze na TalkBack „kasnije ove godine“, pomažući slijepim ili slabovidnim osobama da „dobiju bogatije i jasnije opise onoga što se događa na slici“.

2 1

Budući da je Gemini Nano na uređaju, opisi se događaju brzo i funkcioniraju čak i kada nema mrežne veze. Naposljetku, Google kaže da testira novu funkciju koja koristi Gemini Nano za pružanje stvarnih upozorenja tijekom poziva ako otkrije „obrasce razgovora koji su često povezani s prijevarama“.

iOS 18 implementira Google Gemini

Primjer koji Google daje je ako vas „predstavnik banke“ hitno traži da prenesete sredstva, to je taj tip situacije. Zaštita se sve odvija na uređaju, tako da razgovor „ostaje privatni za vas“. To će biti funkcija na koju se može pristati, a Google obećava da će nam reći više „kasnije ove godine“.

2 21

Ove godine Google I/O konferencija bila je vrlo ispunjena Gemini, a ni Google Photos nije izbjegao Gemini-fikaciju. Google je najavio Ask Photos, „eksperimentalnu funkciju“ koja će se postupno uvoditi tijekom sljedećih mjeseci, olakšavajući vam pristup određenom sjećanju ili podsjećanje na informacije koje su u vašoj galeriji.

Google Tensor G3 i hardversko AV1 kodiranje

Ova je funkcija pokretana Gemini tehnologijom i pomoći će vam pronaći ono što vam treba bez listanja kroz mnogo stranica s fotografijama i videima. Kao što samo ime sugerira, s Ask Photos samo postavite pitanje na prirodan način.

Primjer koji Google daje je „pokaži mi najbolju fotografiju iz svakog nacionalnog parka koji sam posjetio“. Google Photos će vam zatim pokazati što vam treba, štedeći vam nepotrebno listanje.

4

Ask Photos također može otkriti informacije za vas kada postavljate pitanja o svom životu, poput toga gdje ste kampirali prošle godine ili kada vam ističu vaučeri. Zahvaljujući multimodalnim sposobnostima Gemini, može razumjeti kontekst i predmet fotografija kako bi izvukao detalje.

5 značajki koje Android 15 čine platformom kakvu svi želimo

Ako ga pitate o temama koje ste do sada imali za rođendan svog djeteta, razumjet će detalje poput toga kakve su dekoracije u pozadini ili na rođendanskoj torti kako bi vam dao odgovor.

3 18

Ask Photos može vam pomoći stvoriti istaknuti pregled putovanja, predlažući koje slike trebaju biti uključene. Čak će napisati i personalizirani natpis koji možete podijeliti na društvenim mrežama.

Zanimljivo je da, ako ispravite odgovor ili pružite dodatne informacije, Ask Photos može zapamtiti takve detalje za budućnost. Google kaže da ljudi neće pregledavati vaše razgovore i osobne podatke u Ask Photos, „osim u rijetkim slučajevima kako bi se riješila zloupotreba ili šteta“.

GPT-4o – besplatni poboljšani alat

Tvrtka također obećava da neće trenirati nijedan generativni AI proizvod izvan Google Photos na tim osobnim podacima, uključujući druge Gemini modele i proizvode.

Najčitanije