Banner
1 17
S lijeva na desno: iPhone 16 Pro Max (6,9"), iPhone 16 Pro (6,3"), iPhone 16 (6,1"), iPhone 16 Plus (6,7")

iPhone 16 serija – ovo je povratak u prošlost (modeli pred nama)

Isčekivalo se, pisalo se a sada možemo "uživo" vidjeti iPhone 16 modele telefona.

Od kada su počela pisanja (glasine) o nadolazećim iPhone modelima telefona (planirani izlazak je rujan 2024.). Internetski stupci i forumi ne prestaju iskazivati čuđenje. Naime kako se po prvi puta proširila fotografija koja prikazuje “retro” izgled iPhone 16 i iPhone 16 Plus modela telefona, korisnici ne prestaju iskazivati svoje (ne)zadovoljstvo.

1 17
S lijeva na desno: iPhone 16 Pro Max (6,9″), iPhone 16 Pro (6,3″), iPhone 16 (6,1″), iPhone 16 Plus (6,7″)

Dok su neki poprilično skeptični i govore kako je ovo povratak u prošlost, drugi ističu kako je promjena ipak dobro došla. Mi spadamo u onu skupinu koja govori kako je promjena ipak dobrodošla ali ne “unatrag”.

3 33
Ovim konceptom Apple pravi još veću razliku između “Pro” i “običnih” modela, modul kamere je drugačiji !

Naime iPhone 16 i iPhone 16 Plus modeli (ponovno) donose module kamere s iPhone X modela telefona. S druge pak strane nije dugo trebalo čekati na rendere (prikaze) iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max modela koji idu u krajnost te prikazuju krajnje “futuristički” izgled modula kamere. Danas čini se kako su se upravo te glasine potvrdile, dok su se ostale negirale. iPhone 16 serija donosi po prvi puta pogled na sva četiri modela.

iOS 18 (AI) elementi s podrškom Gemini i ChatGPT-a

Naravno ovdje je riječ o “maketama” odnosno dummy modelima koji prvenstveno služe kao primjer proizvođačima zaštitne opreme. Ali kako to obično i biva, ponovno je netko fotku plasirao na internet, te je ona postala viralna.

iOS 18: Prve AI značajke raditi će isključivo na uređaju (bez oblaka)

Slobodno možemo reći kako su ovo iPhone 16 modeli telefona te kako imamo pogled na njihovu stražnju stranu (gdje se i više nego jasno ističu moduli kamera). Iznad fotografije napisani su brojevi koji označuju veličinu zaslona sva četiri modela:

  • iPhone 16 Pro Max (6,9″)
  • iPhone 16 Pro (6,3″)
  • iPhone 16 (6,1″)
  • iPhone 16 Plus (6,7″)
Najčitanije