Banner

Xiaomi Mi 7 u premium ligi 2018. godine: Snapdragon 845, Qi punjenje…

Xiaomi svojim top modelima do sada nije uspio ući u premium ligu gdje caruju Samsung, Apple i upravo im se pridružio Huawei. Sada je sve izglednije da bi se kineska tvrtka mogla pridružiti modelom Xiaomi Mi 7 velikim međunarodnim mainstream proizvođačima.

Za Xiaomi Mi 7 cure informacije iz opskrbnog lanca, kineske društvene mreže Weibo, ali Lei Jun je tijekom Wuzhen Summita – World Internet konferencije također otkrio vijest o nadolazećem modelu.

Xiaomi Mi 7 – Dizajn

Nedavno procurjeli renderi Xiaomi Mi 7 iz Kine, ukazuju nam da uređaj dolazi i staklenom kućištu po uzoru na Mi Mix 2 i metalnim okvirom. Hoće li imati vodonepropusno kućište i otporno na prašinu, trenutno ništa nije potvrđeno niti negirano.

Unyyyyytitled

Što se tiče prednje strane nesumnjivo novitet ima zaslon vrlo uskih okvira i 2:1 omjer slike. Navodno je već potpisan ugovor sa Samsungom kao dobavljačem 6,1 inčnog OLED panela za ovaj nadolazeći Xiaomi uređaj.

Untaaaaitled 1

Xiaomi Mi 7 konfiguracija

Danas je Qualcomm najavio novu Snapdragon 845 mobilnu platformu, a Xiaomi je postao  jedan od ključnih partnera kupaca ove platforme. Ujedno su potpisali međusobni sporazum o suradnji na području tehnologije, što je ujedno i sporazum o suradnji između dviju država na tom polju. Screenshot 20170509 102518Prvi pametni telefoni na tržištu sa Snapdragon 845 će dobiti prvi Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9 +, a Xiaomi Mi 7 trebao bi biti model koji dobiva novu platformu nakon što južnokorejski div zadovolji svoje potrebe. Priča vam je poznata od trenutne 835 mobilne platforme i ovogodišnjim modelima. Kasnije bi ovu mobilnu platformu trebao dobiti i Xiaomi Mi Mix 3. Osim navedenog, uređaj dolazi u dvije verzije memorijskog kapaciteta: 6 ili 8 GB radne memorije te 64 ili 128 GB interne flash memorije.

Novost je i da bi Xiaomi Mi 7 trebao biti opremljen Qualcomm 3D tehnologijom prepoznavanja lica koja navodno daje iskustvo slično ID –u u iPhone X. Ali iz industrijskog lanca stižu informacije da ipak Xiaomi Mi 7 neće ponuditi ovu značajku, jer tehnologija nije savršena i potrebno je dalje ispravljanje grešaka i optimizacija.Untitled 3

Xiaomi Mi 7 – NPU i povezivanje

Osim umjetne inteligencije na razini softvera, ona se očekuje na razini hardvera kao NPU zasebna neuronska mrežna jedinice za obradu podataka strojnog učenja.U smislu povezivanja bit će opremljen s modemom brzine preuzimanja podataka do 1.2 Gbps.

Unyyytitled

Xiaomi Mi 7 – “bežično” punjenje baterije

Nakon što je Apple opremio svoj iPhone X modulom bežičnog punjenja nema sumnje da će ih mnogi kineski proizvođači slijediti. Xiaomi nije iznimka. Već u rujnu ove godine, Xiaomi je najavio svoju službenu ulogu u International Wireless Power Consortium (WPC) zaduženom za Qi standard. Interesantno je da su odabrali istog proizvođača „Qi” modula koji opskrbljuje Apple. Hoće li biti modul biti 15 W kao što ima Samsunga ili 7,5 W poput Applea, trenutno nije poznato.

Xiaomi Mi 7 – Kamere

Xiaomi Mi 7 dolazi s dvostrukom kamerom. Jedna od njih ima Sony IMX380 senzor od 12 MP, dok druga 20 MP Sony IMX350. Objektiv će biti otvora f / 1,7 ili čak 1,5. Kamere dobivaju četverostruki optički zum i podršku sustava umjetne inteligencije (AI) s istim mogućnostima kao što imaju Huawei Mate 10 i Mate 10 Pro.

Xiaomi Mi 7 render leak 4
Xiaomi Mi 7 i  senzori  kamera: Sony IMX380 i IMX350

Kamere bi trebale raditi u kombinaciji s novim procesorom za obradu slike s poboljšanim senzorom dubine polja i drugim inovacijama. 2018 Xiaomi Mi 7 Render

S obzirom na specifikacije koje će imati ovaj model i porast cijena u mobilnoj industriji, uređaj neće koštati baš malo. Kao što kažu proizvođači, više cijene su jedini način da se osigura kvaliteta i inovacije. U skladu s dosadašnjom praksom Xiaomi Mi 7, očekuje na policama u travnju iduće godine.

Kako vam se sviđa Xiaomi Mi 7? Barem po ovome što sada znate?

izvor: Xiaomi /Weibo 

Najčitanije