Banner
ff 5

GPT-4o – besplatni poboljšani alat

GPT-4o, novi multimodalni jezični model tvrtke OpenAI, nudi napredne mogućnosti u generiranju teksta, glasa i slika te podržava prirodniju interakciju između korisnika i AI-a.

GPT-4o (gdje “o” označava “omniscijentan”) najnoviji je multimodalni veliki jezični model (LLM) koji je razvila tvrtka OpenAI, donoseći značajne inovacije u generiranju sadržaja teksta, glasa i slike kako bi omogućio prirodniju interakciju između korisnika i umjetne inteligencije.

OpenAI konkurira Google pretraživaču!

OpenAI tvrdi da njihov novi model umjetne inteligencije može reagirati na zvučne unos u svega 232 milisekunde, a znatno je brži u odgovorima na tekst na jezicima koji nisu engleski, s podrškom za više od 50 jezika.

OpenAI slučajno otkrio ChatGPT 4.5 – evo što donosi

Također možete prekinuti model novim pitanjima ili pojašnjenjima dok govori. GPT-4o također sadrži sposobnijeg, ljudskijeg glasovnog asistenta koji odgovara u stvarnom vremenu i može promatrati vašu okolinu pomoću kamere na vašem uređaju.

Možete čak reći asistentu da zvuči veselije ili se vratiti na glas koji zvuči više robotski. Također dobivate prijevode u stvarnom vremenu na više od 50 jezika i može djelovati kao asistent za pristupačnost za osobe s oštećenjem vida.

iOS 18 i ChatGPT bit će jedno

OpenAI je demonstrirao dugačak popis sposobnosti GPT-4o u svojem prijenosu uživo. Sve demonstracije novih značajki GPT-4o možete pogledati na YouTube kanalu OpenAI.

GPT-4o bit će dostupan korisnicima besplatnog sloja ChatGPT, dok oni koji koriste ChatGPT Plus dobivaju pet puta veća ograničenja poruka. Značajke teksta i slika GPT-4o već su dostupne u aplikaciji ChatGPT i na webu. Novi glasovni način bit će dostupan kao alfa verzija za ChatGPT Plus u nadolazećim tjednima.

Najčitanije