Banner
tekst3naslovna 4

TikTok i videozapisi od 60 minuta – stopama YouTube-a

TikTok svim silama želi biti kao YouTube, sada testiraju postavljanje videozapisa u dužini od 60 minuta.

TikTok trenutno testira mogućnost postavljanja videozapisa trajanja do 60 minuta u svojoj neprekidnoj težnji da postane sličniji YouTubeu. Ova funkcija trenutno je dostupna ograničenoj skupini korisnika u “odabranim tržištima”.

YouTube u problemu? Elon Musk lansira X Tv

Za sada ne postoje konkretni planovi za širenje ove mogućnosti na širu publiku, ali namjera je jasna – s sadržajem dužeg formata, TikTok može privući dio publike s YouTubea, uz svoju uobičajenu publiku koja traži kratke videozapise za pregledavanje.

1 41

Pri pokretanju, TikTok je imao ograničenje postavljanja videozapisa na 15 minuta (slično kao što je YouTube nekad imao), ali se to ograničenje postupno povećavalo tijekom posljednjih nekoliko godina.

YouTube slavi 19. rođendan

TikTok navodi da često dobiva zahtjeve od kreatora koji žele više vremena za razne aktivnosti poput kuhanja, ljepotnih tutoriala, obrazovnih planova lekcija, komičnih skečeva i slično. Stoga je ovo njihov odgovor na te zahtjeve.

1 24

Prema izjavi kompanije, svrha povećanja vremenskog ograničenja je pružiti kreatorima priliku da eksperimentiraju s novim ili proširenim vrstama sadržaja koje inače ne bi bile moguće – ili bi bile nezgodne za gledanje ako bi trebalo pregledavati više videozapisa.

ByteDance: Radije bi onemogućili Amerikancima TikTok, nego pristali na prodaju

Ovo također otvara mogućnost objavljivanja cijelih epizoda televizijskih emisija na platformi – prošle godine, Peacock je objavio prvu epizodu jedne emisije na TikToku, ali je bila podijeljena u pet dijelova. Ako se nešto slično dogodi ponovno, nećete morati prolaziti kroz iste procedure.

TikTok također testira horizontalni način prikaza u punom zaslonu s video minijaturama za brzo pretraživanje kako bi dovršio svoju “youtubeizaciju”.

Najčitanije