Banner
ff 2

iPhone 17 Plus imati će manji zaslon, ističu glasine

Premda smo još daleko, nama glasine predstavljaju ono nešto za čim možemo strepiti i pružaju nam pogled u sve one detalje koje možemo očekivati i o njima maštati.

Iako je još daleko (prvo treba biti tržištu predstavljena iPhone 16 serija) ističe se kako će iPhone 17 Plus doći s manjim zaslonom. Naime, trenutna veličina zaslona iPhone 15 Plus i iPhone 15 Pro Max iznosi 6,7 inča. Glasine o nadolazećem iPhoneu 16 Plus sugeriraju da će on zadržati istu dijagonalu zaslona kao njegov prethodnik.

Idući Apple Watch obavijestit će obližnje uređaje ako se utapate

Međutim, prema novim informacijama koje dolaze iz izvora kao što je Ross Young iz Display Supply Chain Consultants, iPhone 17 Plus će doći s manjim zaslonom nego što je to slučaj kod iPhonea 15 Plus i iPhonea 16 Plus.

Young nije precizirao točne dimenzije novog panela za iPhone 17 Plus, ali je naglasio da će veličina zaslona biti nešto između modela iPhone 17 i iPhone 17 Pro Max. Ukoliko iPhone 16 Pro Max poveća svoj zaslon na 6,9 inča, pretpostavlja se da bi sličnu promjenu mogao doživjeti i iPhone 16 Plus.

Apple iPhone SE 4 – Notch, OLED zaslon, Face ID – kada stiže?

U ovom trenutku, detalji o veličini zaslona za obitelj uređaja iPhone 17 još uvijek su nejasni, s obzirom na to da je razvojni ciklus tih modela u ranoj fazi. Stoga je prerano donositi konačne zaključke, no budući da se Ross Young pokazao pouzdanim u dijeljenju ovakvih informacija, nije isključeno da će se predviđanja obistiniti.

Dodatno, moguće je da Apple planira koristiti varijacije u veličini zaslona kako bi razlikovao modele unutar iste serije, što može biti strategija za privlačenje različitih segmenata korisnika.

iPhone korisnici i scam poruke o resetiranju Apple ID-a

Ovakva strategija bi omogućila korisnicima više opcija prilikom odabira uređaja koji najbolje odgovara njihovim preferencijama i potrebama.

Očekuje se da će više informacija o specifikacijama, kao i službene potvrde dimenzija zaslona, postati dostupne kako se približava datum lansiranja serije iPhone 17.

Otkriveno: iPhone 16 s Action Button i prve makete

Do tada, preporučuje se pratiti pouzdane izvore i analitičke predviđanja kako bi se dobila što točnija slika o budućim trendovima u razvoju pametnih telefona kompanije Apple.

Najčitanije