Banner
1 16

Instagram donosi nove alate za kreatore

Instagram se može pohvaliti novim mogućnostima prilikom uređivanja sadržaja.

Instagram je nedavno najavio niz novih alata i značajki za uređivanje sadržaja, pružajući korisnicima dodatne mogućnosti za stvaranje atraktivnih Reels i fotografija.

Kreator ChatGPT-a dobio otkaz

Ove inovacije, koje su još uvijek u fazi testiranja, najavljene su kako bi olakšale proces uređivanja sadržaja, poboljšale kreativnost korisnika i pružile dodatne alate za praćenje izvedbe objava.

tekst2sl1 5

Jedna od ključnih značajki koja se uvodi za Reels je mogućnost poništavanja/ponovnog izvođenja tijekom uređivanja. Ovo će korisnicima omogućiti veću fleksibilnost i preciznost u uređivanju svojih videozapisa.

Najtanji i najlakši preklopni mobitel je HONOR Magic V2. Ima i najbolju bateriju

Također, bit će moguće skalirati, obrezati i rotirati pojedinačne isječke, čime će se korisnicima pružiti veća kontrola nad konačnim izgledom njihovih Reels.

1 16

Druga značajna dodatna mogućnost je središte Media Clip, koje će omogućiti dodavanje isječaka sa zvukom u Reels. Ova funkcionalnost će dodatno obogatiti audioaspekt Reels videozapisa i olakšati korisnicima pronalaženje i dodavanje željenih zvukova u svoje kreacije.

Samsung Galaxy A25 – početni model nije više kao prije

Kreiranje prilagođenih naljepnica postat će jednostavnije, s mogućnošću izrade naljepnica iz vlastite biblioteke fotografija i videozapisa, kao i iz drugih dijelova platforme poput kolutova i priča. Ova značajka olakšat će korisnicima personalizaciju njihovih priča i Reels.

2 11

U kontekstu Reelsa, poboljšava se i proces uređivanja nacrta. Novo sučelje omogućuje pregledavanje, preimenovanje i zakazivanje nacrta unaprijed, čineći proces organizacije i planiranja Reelsa jednostavnijim i učinkovitijim.

Honor Magic6 donosi 1″ Omnivision OV50K senzor

Na tekstualnoj strani, Instagram uvodi 10 novih engleskih glasova za pretvaranje teksta u govor, šest novih stilova fonta i ocrtani tekst za poboljšanu jasnoću. Ovo će korisnicima pružiti dodatne opcije za personalizaciju svojih poruka i povećanje kreativnosti u izražavanju.

3 7

Za objave fotografija uvode se dodatni filteri i poboljšano sučelje za pregledavanje i odabir Camera Rolla, što će korisnicima olakšati odabir i uređivanje slika za svoj profil.

Samsung Galaxy S24 serija imat će Instagram prečac

U pogledu analitike, Instagram uvodi novu metriku ‘Ponovne reprodukcije’ koja će obuhvatiti ne samo “početne reprodukcije” već i “ponovne reprodukcije”.

tekst2naslovna 4

Time će kreatori dobiti precizniji uvid u to kako se njihovi Reelsi percipiraju i dijele među publikom. Novi interaktivni grafikon zadržavanja pružit će detaljan pregled gledanosti Reela tijekom cijele njegove dužine i prosječnog vremena gledanja, pomažući kreatorima u analizi angažmana njihovog sadržaja.

Meta donosi plaćeni Facebook i Instagram – bez oglasa

Iako Instagram nije precizirao točan datum lansiranja ovih značajki, očekuje se da će se one postupno početi pojavljivati “tijekom sljedećih mjeseci”.

tekst1naslovna 9

Sve u svemu, ove nadogradnje trebale bi znatno unaprijediti iskustvo korisnika na platformi, čineći proces stvaranja i dijeljenja sadržaja još jednostavnijim i kreativnijim.

Internet prisutan 31. godinu u Hrvatskoj

Iako nije navedeno može se “povezati” kako je Instagram što prije dao ove novitete kako bi ostao i dalje “broj 1” odnosno kako mu ne bi Lapse mogao konkurirati – a o tome što je Lapse pročitajte u članku: “Lapse želi konkurirati Instagramu

Najčitanije