Banner
Huawei 1

Razotkrivanje mitova o aplikacijama Huawei pametnih telefona

Huawei AppGallery se razvija zavidnom brzinom. Ima sve više aplikacija a Petal Search riješava i ono što nema u 99% slučajeva. Situacija nije idealna, ali nije niti tako loša. Donosimo vam pregled i istinu iza najčešćih mitova oko Huawei aplikacija i mobitela

Da, jasno jest – situacija je daleko od idealne. Huawei od 2019. nema pristup Google aplikacijama i servisima. To je mnogima eliminacijski faktor, no treba znati – od tada se mnogo toga promijenilo, na bolje.

AppGallyery ima mnogo domaćih aplikacija, a ako vam što nedostaje tu je Petal Search.

Moj P40 Pro je imao i Facebook, Whatsapp, Google Maps, Messenger i bolju inačicu Youtubea (Youtube Vanced – probajte ako niste, radi i u pozadini) i to prije Petal Searcha :-). Dakle, bez Googlea se može i to uz sasvim solidan komfor.

Pogledajmo kakvo je danas stanje s Huawei aplikacijama i mobitelima.

Huawei P50 Pro

Tijekom proteklih godina, Huawei je ostavio snažan trag na europskom tržištu pametnih telefona, a predstavili su i vlastitu trgovinu aplikacija AppGallery, namijenjenu za europsko i inozemno tržište.

Huawei je uložio devet godina na usavršavanje njihove trgovine aplikacija u Kini, kako bi AppGallery bio spreman za lansiranje na globalno tržište. Nakon skromnog početka, bogatstvo sadržaja dostupnog Huaweijevim korisnicima brzo je počelo konkurirati čak i najpoznatijim trgovinama aplikacija.

Veliki broj kvalitetnih aplikacija, među kojima su i svjetski najčešće preuzimane aplikacije, svakodnevno povećavaju broj ukupnih korisnika AppGalleryja.

Sada je vrijeme da razotkrimo neke od mitova vezane za AppGallery i aplikacije na Huaweijevim uređajima.

Nedovoljan broj aplikacija? To više nije slučaj.

AppGallery sadrži  tisuće aplikacija iz svake kategorije, uključujući vodeće globalne aplikacije, ali i one lokalnih distrubutera. Posebno je naglasak stavljen na pružanje onoga što korisnici najviše žele.

Huawei gotovo udvostrucio broj preuzimanja aplikacija na AppGallery trgovini u godinu dana 1

Sada korisnici na izbor imaju gotovo 150 000 aplikacija koje rade na HMS-u (Huawei Mobile Services), novom  sustavu za rad Huawei pametnih telefona.  To je velik porast broja aplikacija i samo je kap u moru aplikacija dostupnih na AppGallery plaformi, čak i korisnicima koji ne koriste uređaje s HMS-om.

Osnovne aplikacije kao što su Facebook i Zoom ne rade na HMS pametnim telefonima? Krivo, funkcioniraju sasvim normalno!

Neki su tvrdili da Huawei HMS uređaji ne podržavaju niti omogućuju pristup najpopularnijim svjetskim aplikacijama. To jednostavno nije istina.

TomTom GO navigacija od sada dostupna u AppGallery trgovini 2

Korisnici koji žele pristupiti Facebooku, Zoomu ili WhatsAppu, mogu to učiniti vrlo jednostavno na svojim HMS uređajima i preuzeti ih putem Petal Search alata. Također, popularne aplikacije kao što su Telegram, Tik Tok, Snapchat, Tinder i Microsoft Office se na jednostavan način preuzimaju na uređaj preko AppGalleryja.

Nema smisla imati lokalne aplikacije. Naprotiv, po tome se AppGallery razlikuje!

Jedan od temelja Huaweijeve strategije je pružanje unaprijeđenih, relevantnijih usluga lokalnom tržištu. Korisnici iz više od 170 zemalja i regija imaju pristup AppGalleryju te im je bitna dostupnost lokalnih aplikacija.

Huawei je razvio partnerstva s lokalnim pružateljima sadržaja na AppGallery platformi koji razumiju vlastitu regionalnu i lokalnu publiku te posebno mogu ponuditi lokalne promocije, popuste i posebne poklone i na taj način postignuti najbolje rezultate.

njuskalo Huawei

Tako u AppGalleryju možete pronaći aplikacije domaćih medija, kao i aplikacije telekom operatera HT-a, A1, Telemacha, Optima telekoma, kao i pripadajućih brendova MAXtv-a, Bonbona, Tomata i sl. Korisnici će u AppGallery trgovini lako preuzeti i aplikacije Aircash, eGrađani, Multiplus card, Hrvatska pošta, Croatia osiguranje, Njuškalo, HAC ENC i HRT Meteo.

Nema Google aplikacija. Huawei sada ima vlastite alternativne aplikacije.

Huawei je stvorio spektar vlastitih aplikacija kao izvrsnu alternativu Googleovim aplikacijama. Huawei preglednik pruža jednako glatko i besprijekorno korisničko iskustvo koje je obično povezano s Chromeom.

Huawei Petal Maps

HMS pametni telefoni opremljeni su s Petal Maps aplikacijom za navigaciju, Huawei asistentom i Cloud uslugom za sigurno pohranjivanje fotografija, videozapisa, kontakata, bilješki itd. HMS pametni telefoni dolaze i s funkcijom online novčanika u koje se mogu spremati kartice vjernosti, različiti kuponi i ostale pristupne kartice.

Također je omogućen jednostavan pristup filmovima, serijama i aplikaciji za glazbu. Svakodnevno korištenje funkcionalnih aplikacija bogatih značajki omogućuje i pristup G-mailu preko Huawei Mail Client opcije.

Komplicirano je preuzeti aplikacijupa je Huawei to pojednostavio.

Huawei je osigurao preuzimanje svih aplikacija s AppGallery platforme, uključujući time i  rezultate pretraživanja u Petal Searchu kao lokaciju preuzimanja.

Osim toga, korisne aplikacije kao što su Petal Maps već su instalirane. Huawei također izravno surađuje s razvojnim programerima aplikacija i kreatorima multimedijalnog sadržaja kako bi poveznice za direktno preuzimanje aplikacija bile dostupne s njihovih web stranica.

Huawei Petal Search otvara pristup milijunima aplikacija 3

Svijetu nedostaju aplikacije koje nude svakodnevne usluge. Postoji aplikacija za sve!

Huawei podržava brojne alternative za uslužne aplikacije visokog profila, a te alternative sada i same postaju vrlo uspješne. Odličan primjer je Bolt koji je izgradio zavidnu reputaciju kao pristupačna opcija.

Deezer svojom kvalitetom zvuka i cijene konkurira ostalim glazbenim servisima. Deezer se može preuzeti na AppGalleryju zajedno s aplikacijom Tidal koja služi za streaming glazbe.

Petal Maps jedna je od najpopularnijih Huaweijevih aplikacija. Huawei kontinuirano surađuje s tvrtkom TomTom i lokalnim kreatorima multimedijalnog sadržaja kako bi Petal Maps svojim korisnicima osigurao što precizniju uslugu navigacije.

Primjerice, u Poljskoj, Huawei surađuje s AutoMapom, kartografskom službom koja pružanjem detaljnih koordinata unapređuje lokalno korištenje Petal Mapsa.

Neke kategorije imaju manje aplikacija. Huawei posebno ulaže u te kategorije.

Huawei kontinuirano radi na ulaganjima u razne kategorije aplikacija. Prioritet je dan kategorijama kao što su financije, stil života, navigacija, sport i prijevoz. Ako za primjer uzmemo kategoriju financije, AppGallery sada uključuje gotovo sve bankovne aplikacije zemalja u regiji, uključujući i Hrvatsku.

Također, kategorija financijske usluge redovito se ažurira novim aplikacijama.

Huawei Mate 40 Pro
Huawei Mate 40 Pro

Tako u AppGalleryju možete pronaći važne aplikacije banaka, npr. PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e, HPB-a, ali i KeksPay te Aircash.

Činjenica je da su korisniku sve željene aplikacije dostupne u Huawei trgovini aplikacija AppGallery te im se jednako lako može pristupiti i uz pomoć preglednika Petal Search. U Huaweiju su uvjereni da u bilo kojem trenutku svojim korisnicima mogu osigurati preuzimanje njima željene aplikacije.

Najčitanije