Banner
ff

Google počinje naplaćivati pretraživanje

Google razvija premium funkciju pretraživanja podržanu AI-em koja će korisnicima omogućiti pristup najboljim rezultatima uz naknadu, dok će reklame ostati prisutne.

Android 15 i Desktop mogućnost korištenja

Umjetna inteligencija (AI) je u stalnom porastu, a Google je svjestan toga. Div u području tražilica nalazi se u neizvjesnom položaju jer mora osigurati da ga ne zasjeni konkurencija koja se oslanja na AI tehnologije.

iOS 18 implementira Google Gemini

Microsoftov Bing, već integriran s ChatGPT i Copilot asistentima, predstavlja sve veću konkurenciju, što jasno pokazuje potrebu da Google unaprijedi svoje tehnologije pretraživanja kako bi ostao ispred.

5 13

Prema izvješću Financial Timesa, koje citira tri anonimna izvora, Google već radi na rješenju – posebno na funkciji pretraživanja podržanoj umjetnom inteligencijom.

Google Bard mijenja ime u Gemini

Prema internim izvorima, nova AI funkcija pretraživanja neće zamijeniti postojeću funkcionalnost Google pretraživanja, već će biti dodatna premium opcija koja će se naplaćivati korisnicima.

4 17

Uobičajena funkcija Google pretraživanja ostat će nepromijenjena. Međutim, u budućnosti bi najkvalitetniji rezultati pretraživanja mogli postati dostupni samo uz naknadu.

Samsung i Google Cloud lansiraju generativnu AI u Galaxy S24 seriji

Još uvijek nije jasno hoće li plaćeno premium pretraživanje biti ponuđeno kao zasebna pretplata ili integrirano u postojeće usluge poput Google One ili Gemini Advanced, kao ni o cijeni koju bi Google mogao naplatiti za tu uslugu.

1 55

Poznato je da tvrtka ne planira ukloniti reklame iz ove funkcije pretraživanja. Iako će se korisnicima naplaćivati za korištenje ove funkcije, reklame će i dalje biti prisutne.

Google testira “Asistenta za AI podršku” za pitanja o Googleovim uslugama

Ovo pokazuje da Google nastoji pronaći nove načine monetizacije svojih usluga, dok istovremeno nastoji ostati konkurentan u svijetu sve naprednijih AI tehnologija. Integracija AI u tražilice ne samo da će poboljšati kvalitetu rezultata pretraživanja, već će i stvoriti dodatne prihode za tvrtku.

tekst2sl4

Ovaj potez također signalizira da će AI postati sve prisutniji u svakodnevnom korištenju interneta te da će tvrtke morati prilagoditi svoje strategije kako bi iskoristile ovaj trend.

Što nam Google donosi 2024. godine? – transparentnost

S obzirom na rastuću konkurenciju u području AI-a, očekuje se da će i druge tražilice i tehnološke tvrtke slijediti slične inovacije kako bi zadržale korak s Googleom.

Najčitanije