Banner
ff 1

iOS 18 implementira Google Gemini

Nadolazeće izdanje iOS-a 18 najavljuje partnerstvo između Applea i Googlea za integraciju generativnih AI značajki, što će transformirati iskustvo korisnika iPhonea i otvoriti nove mogućnosti za obje kompanije.

Nadolazeće izdanje iOS-a 18 najavljuje se kao epohalno ažuriranje unutar povijesti iPhone softvera, obećavajući integraciju generativnih AI značajki koje će transformirati iskustvo korisnika.

Apple ipak nastavlja razvoj sklopivih uređaja, prvi na tržištu 2027. godine

Dugotrajne spekulacije o uvođenju generativne umjetne inteligencije (AI) u iOS napokon dobivaju potvrdu, a glavni protagonisti ovog napretka su Google i Apple.

naslovna1 5

Prema izvješćima Bloomburga, Apple intenzivno pregovara s Googleom o licenciranju njihovih revolucionarnih generativnih AI modela pod nazivom Gemini. Osim toga, navodno se razmatra i suradnja s OpenAI, poznatom po svom modelu serije GPT.

iPhone 16 – prikaz CAD rendera

Prema najnovijim informacijama, Apple će u iOS 18 integrirati nove AI značajke temeljene na njihovom ogromnom jezičnom modelu (LLM), od kojih je jedna značajka koja nosi kodno ime Ajax.

3

Ovaj projekt, koji Apple navodno ulaže “milijune dolara dnevno” u obuku, simbolizira njihovu posvećenost inovacijama. Međutim, očekuje se da će Cupertino krenuti putem licenciranja za generativne AI značajke koje će obogatiti iOS 18, što ukazuje na širu strategiju suradnje i partnerstva u tehnološkoj industriji.

iPhone 16 Pro i prikaz CAD rendera

Appleova suradnja s Googleom za integraciju generativnih AI značajki u iOS 18 značajan je korak prema unapređenju korisničkog iskustva i proširenju funkcionalnosti iPhonea.

2 21

Ove značajke donose novu razinu interakcije i prilagođavanja, istovremeno pružajući korisnicima više mogućnosti nego ikad prije. Kroz Gemini generativne AI modele, Apple ima priliku uvesti revolucionarne funkcije koje će osnažiti iPhone kao vodeći mobilni uređaj na tržištu.

iOS 18 – naglasak na pristupačnosti i integraciji AI

No, ova integracija nije samo tehnološki napredak; ona predstavlja i poslovnu priliku za obje kompanije. Apple i Google već imaju uspješnu suradnju putem tražilice, koja prema nekim procjenama donosi Appleu više od 18 milijardi dolara godišnje. Proširenjem suradnje na područje generativne umjetne inteligencije, obje tvrtke imaju potencijal ostvariti dodatne prihode i jačati svoje pozicije na tržištu.

1 2

Unatoč ovim ohrabrujućim najavama, korisnici ne trebaju očekivati brze promjene. Apple će vjerojatno otkriti više detalja o iOS-u 18 tek na nadolazećem WWDC-u u lipnju.

Apple otvara iOS za izravnu distribuciju aplikacija u EU

Do tada, ostaje nam samo nagađati o mogućnostima koje će ovo ažuriranje donijeti te kako će transformirati način na koji koristimo svoje iPhone uređaje.

Apple ipak ostaje pri microLED tehnologiji

Najava integracije generativnih AI značajki u iOS 18 predstavlja veliki korak naprijed za tehnološku industriju i za korisnike iPhonea diljem svijeta.

Vaš stariji Samsung Galaxy ima AI ali se ne zove Galaxy AI

Ova suradnja između Applea i Googlea simbolizira snagu partnerstva i zajedničke vizije za budućnost mobilne tehnologije. Dok čekamo službenu objavu na WWDC-u, ostajemo otvoreni za nove inovacije koje će oblikovati naš digitalni svijet u godinama koje dolaze.

Najčitanije