huawei
2 1

Google Bard mijenja ime u Gemini

Tržište umjetne inteligencije (AI) u posljednje je vrijeme uhvatilo sve veći zamah. Čini se kako Internetski div Google zaista ne miruje kada je AI u pitanju.

Novi EU zakon dodatno na strani potrošača – 12 mjeseci garancije nakon popravka

Googelov AI chatbot, Bard, trenutno prolazi kroz značajnu transformaciju, a najnovije informacije ukazuju na to da će uskoro doći do rebrandinga u “Gemini” s nizom novih značajki.

Android 15 donosi arhiviranje aplikacija koje često ne koristite

Prema izvješću Android Dev-a i stručnjaka Dylana Roussela, planira se lansiranje ovog rebrandinga 7. veljače, što je potvrđeno iz procurjelog dnevnika promjena koji će biti objavljen tog datuma.

1 9

Gemini označava integraciju s najnovijim AI modelom tvrtke, a cilj je omogućiti korisnicima pristup vrhunskim AI modelima pod nazivom “Gemini”.

Asus Zenfone 11 donosi i Ultra model

Ovaj potez odražava širi skup mogućnosti koji Gemini nudi svojim korisnicima. Prošireni pristup, uključujući novu plaćenu razinu pod nazivom “Gemini Advanced”, temelji se na naprednom modelu “Gemini Ultra”.

Ova razina donosi poboljšane multimodalne mogućnosti, unaprijeđenu podršku kodiranja te napredne analitičke mogućnosti datoteka i podataka.

1 2

Važno je napomenuti da će Gemini Advanced biti dostupan u više od 150 zemalja i teritorija, što odražava Googleovu posvećenost globalnom pristupu i podršci za korisnike diljem svijeta. Ova promjena usklađuje se s nedavnom višejezičnom podrškom za Bard, koja je prethodno bila ograničena.

Google i Samsung udružuju snage u donose Wear OS 5

No, transformacija Barda u Gemini ne obuhvaća samo web sučelje. Prema informacijama iz dnevnika promjena, novi Gemini bit će dostupan i kao aplikacija s integracijom u postojeće Googleove aplikacije poput Gmaila i Mapsa.

2 1

Ova aplikacija bit će dostupna na Google Play Storeu za Android korisnike te integrirana u postojeću Google aplikaciju na iOS uređajima. Prvo će se pokrenuti na odabranim uređajima, uključujući Pixel uređaje s Tensorom i Galaxy S24 Ultra. Početno će biti dostupna na engleskom jeziku u SAD-u, ali planira se brza ekspanzija na druge jezike i zemlje.

Google Bard od sada može stvarati slike na temelju zadanih opisa

Značajna vijest je i dolazak Gemina na kanadsko tržište na engleskom i francuskom jeziku, pružajući podršku regiji koju Bard dosad nije podržavao. Isto tako, nova aplikacija Gemini će se uskoro proširiti na druge jezike, no u početku će biti dostupna samo na engleskom jeziku.

OpenAI traži milijarde dolara za izgradnju tvornice AI čipove

Ovaj rebranding i proširenje značajki predstavljaju veliki korak naprijed za Googleov AI chatbot. Cilj je stvoriti Gemini kao alat koji će biti dostupan i moćan za korisnike diljem svijeta.

Windows 12 dolazi – Qualcomm testirao novi Windows na ARM čipu

Ovaj potez naglašava Googleovu predanost inovacijama u području umjetne inteligencije i želju da svojim korisnicima pruži vrhunske mogućnosti u korištenju AI tehnologije. Svi ovi planovi ukazuju na ambicioznu viziju Googlea za budućnost Gemina kao vodećeg AI chatbota na globalnoj razini.

Najčitanije