huawei
Samsung Galaxy x Google Cloud Color

Samsung i Google Cloud lansiraju generativnu AI u Galaxy S24 seriji

Implementacija Google Gemini Pro i Imagen 2 modela donosi nove značajke teksta, glasa i fotografije na novu Samsung Galaxy S24 seriju

Update: prvi dojmovi, benchmark rezultati i testne fotografije Galaxy S24 Ultra potražite na ovom linku

Tvrtka Samsung i Google Cloud najavili su novu višegodišnju suradnju kako bi Google Cloud generativnu tehnologiju umjetne inteligencije (AI) omogućili korisnicima Samsung pametnih telefona diljem svijeta. Počevši sa Samsung Galaxy S24 serijom, koja je predstavljena na Galaxy Unpacked događaju u San Joseu u Kaliforniji, Samsung će biti prvi partner Google Clouda koji će implementirati Gemini Pro i Imagen 2 na Vertex AI modele putem oblaka na svojim pametnim telefonima.

Google i Samsung već dugo dijele duboko ukorijenjene vrijednosti o važnosti činjenja tehnologije korisnijom i dostupnijom svima. Oduševljeni smo što je serija Galaxy S24 prva serija pametnih telefona opremljenih Gemini Pro i Imagen 2 modela na Vertex AI.”, istaknuo je Janghyun Yoon, korporativni izvršni potpredsjednik i voditelj ureda softvera u sektoru za mobilne uređaje tvrtke Samsung Electronics. „Nakon strogog višemjesečnog testiranja i konkurentske evaluacije, timovi Google Clouda i tvrtke Samsung surađivali su u stvaranju najboljeg AI iskustva koje pokreće Gemini na Galaxy pametnim telefonima.

Samsung je prvi Google Cloud partner koji korisnicima omogućuje Gemini Pro na Vertex AI. Gemini, od temelja kreiran da bude multimodalan, može generalizirati i bez problema razumjeti, operirati i kombinirati različite vrste informacija, uključujući tekst, kod, fotografije i video. Počevši sa Samsung aplikacijama, korisnici mogu iskoristiti značajku sažimanja u aplikacijama Notes, Voice Recorder i Keyboard1. Gemini Pro na Vertex AI pruža Samsung uređajima ključne značajke Google Clouda, uključujući sigurnost, zaštitu, privatnost i usklađenost podataka.

Samsung Galaxy x Google Cloud Color

Korisnici Galaxy S24 serije također mogu odmah iskoristiti prednosti Imagen 2, najnaprednije tehnologije difuzije teksta u fotografiju iz Google DeepMinda do sada. S Imagen 2 na Vertex AI, Samsung korisnicima donosi sigurne i intuitivne mogućnosti uređivanja fotografija. Ove značajke mogu se pronaći u Generative Edit1-u u galeriji na Galaxy S24 pametnom telefonu.

Kao dio ove suradnje, Samsung je također jedan od prvih korisnika za testiranje Gemini Ultra, najmoćnijeg i najvećeg modela tvrtke Google za izuzetno kompleksne zadatke. S24 serija također će koristiti Gemini Nano, LLM predstavljen kao dio operativnog sustava Android 14, najučinkovitiji Gemini model za zadatke na uređaju.

U suradnji s tvrtkom Samsung, Google Cloud prepoznaje veliku priliku u generativnoj AI i stvaranju značajnih mobilnih iskustava koja potiču i jačaju povezanost i komunikaciju za milijune korisnika”, rekao je Thomas Kurian, izvršni direktor Google Clouda. „S Gemini modelom, razvojni inženjeri tvrtke Samsung mogu iskoristiti vrhunsku infrastrukturu Google Clouda, napredne performanse i fleksibilnost kako bi isporučili sigurne, pouzdane i uzbudljive aplikacije s generativnom AI na Samsung pametnim telefonima.

O tvrtki Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Tvrtka redefinira svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućanskih uređaja, mrežnih sustava i memorije, LSI sustava, lijevanih i LED rješenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosustav i otvorenu suradnju s partnerima. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

O Google Cloudu

Google Cloud ubrzava sposobnost svake organizacije da digitalno transformira svoje poslovanje i industriju. Isporučuje rješenja na razini poduzeća koja uz vrhunsku Google tehnologiju i alate pomažu razvojnim programerima da stvaraju na održiviji način. Korisnici u više od 200 zemalja i teritorija okreću se Google Cloudu kao svom pouzdanom partneru kako bi omogućili rast i riješili svoje najkritičnije poslovne izazove.

Najčitanije