Banner
tekst4naslovna 1

Ford u Europu iduće godine dovodi „električnu Fiestu”

Ford iduće godine na Europsko tržište dovodi električnu Ford Fiestu.

Američki proizvođač automobila „Ford” pohvalio se kako radi na razvoju nadolazećeg električnog crossover automobila. Glasine govore kako bi upravo takav jedan model mogao zamijeniti u portfelju tvrtke, dugi niz godina prisutnu Ford Fiestu.

VW ID.3, ID.4, (ID.6) – u Kini imaju softverski problem

Koja je još uvijek na motor za unutarnjim izgaranjem odnosno koja je pokretana na benzin ili dizel. Tvrtka već ima unutar svojeg portfelja nekoliko modela s kombiniranim motorom sa unutarnjim izgaranjem i elektromotorom kao što je svima poznata Ford Puma.

VW najavio redizajn ID.3 modela – isporuka kreće u Q4 2023.

Ipak čini se kako će uskoro ova tvrtka donijeti jedan „mali” gradski crossover koji će u potpunosti biti pokretan na struju. Glasine nadalje govore kako će Ford za tu priliku objaviti „popis” od devet automobila (naravno električnih) koje će tržište dobiti do 2024. godine.

tekst4sl2

Ford je u svojih 120 godina postojanja jednostavno znao i imao smisla za prepoznatljivi i upečatljivi dizajn kada su „obični” automobili u pitanju a sada to prema riječima generalnog direktora Martina Sandera, želi pretočiti i na liniju električnih modela.

FIAT prvi na svijetu otvara „virtualni” prodajni salon

Upravo je Sander na svojem Twitter profilu zagolicao maštu zaljubljenika u Ford automobile te je rekao odnosno najavio dizajn nadolazećeg crossovera koji će biti u potpunosti na električni pogon.

Za sada nema osobito poznatih značajki odnosno specifikacija nadolazećeg Ford električnog automobila. Jedino se zna kako će proizvodnja biti u Njemačkoj podružnici u gradu Köln.

Sony električni automobil imati će „ugrađeni” PlayStation 5

Generalni direktor Forda za Europu ističe kako imaju u planu nadolazećim crossover električnim modelom konkurirati modelima poput: Nissan Ariya te Toyota bz4X.

tekst4sl3

No čelnici tvrtke vješto izbjegavaju u svojim izjavama spomenuti VW ID 4. Naime za to postoji jedan vrlo dobar razlog a on je taj, da će nadolazeći Ford crossover ili kako mu mnogi sad tepaju „električna Fiesta” biti temeljen upravo na konceptu tj, platformi VW ID 4. električnog automobila.

Peugeot početkom 2023. godine najavljuje svoj koncept elektrifikacije

U nastavno donosimo i jednu fotografiju gdje je prikazan taj nadolazeći Ford električni model. Kao što i sami možete vidjeti ovdje je riječ o modelu automobila koji u prvi plan stavlja svoju „snagu” i „robusnost”.

tekst4sl1

Linije samo haube jesu visoke dok je prednji dio automobila „zdepast” sa snažnim prostorima gdje se nalaze kotači a i sami kotači dolaze pri velikim dimenzijama (za sada dimenzije kotača nisu poznate).

Poljska “Izera” donosi koncept dva modela električnih vozila

Automobil ovakvog izgleda ponajprije odiše tom nekom „spremnošću” za avanturu i izazove. Te se kao takav neće libiti „zakoračiti” niti po asfaltu a osobito ga neće biti strah otići na makadam ili poneke šumske predjele.

Tesla donosi „Superchargere” za vozila koja nisu Tesla

Nadolazeći električni crossover navodno će raspolagati sa 220kW – odnosno 299KS. Domet će mu biti „siromašnih” 483km baš kao što je to slučaj i kod VW ID 4 modela električnog automobila.

Najčitanije