Banner
2 7

Snapdragon 8 Gen 4 prvo stiže na ove mobitele

Iako još nije predstavljen (bit će u listopadu), već sada su poznati neki od flagship mobitela koji će koristiti SD 8 Gen 4. Na listi se osobito ističe Xiaomi 15 serija telefona.

Snapdragon 8 Gen 4, najnoviji vrhunski mobilni čipset tvrtke Qualcomm, očekuje se na tržištu u listopadu. Ovaj čipset predstavlja najnoviju inovaciju u tehnologiji mobilnih uređaja, te je izazvao značajan interes među proizvođačima pametnih telefona.

Exynos 2500 (3nm) mogao bi biti učinkovitiji u odnosu na Snapdragon 8 Gen 4

S obzirom na iznimne performanse koje Snapdragon 8 Gen 4 nudi, mnogi se pitaju koji će telefoni prvi imati priliku iskoristiti njegove napredne mogućnosti.

Troboj mobilnih procesora: Dimensity 9400, Snapdragon 8 Gen 4 i Apple A18 Pro – koji će biti kralj

Prema nedavnim informacijama koje su procurile iz obično pouzdanog izvora, Xiaomi je sklopio ekskluzivan ugovor s Qualcommom, što im omogućuje prvo korištenje Snapdragona 8 Gen 4 u svojim uređajima.

1 4

Tako će Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro biti prvi modeli koji će ugraditi ovaj čipset. Ovi visokokvalitetni uređaji, s nestrpljenjem očekivani od strane tehnoloških entuzijasta, postavit će nove standarde u industriji.

Xiaomi 15 modeli na tržište će u rujnu – 15, 15 Pro i 15 Ultra

Nakon početnog lansiranja Xiaomi modela, očekuje se da će i drugi proizvođači brzo usvojiti novi čipset.

OnePlus 13 i iQOO 13 također su najavljeni kao među prvima koji će koristiti Snapdragon 8 Gen 4.

Iako precizan redoslijed lansiranja može varirati u odnosu na prethodne godine, ovi proizvođači su već dobro poznati po brzom usvajanju najnovijih tehnoloških dostignuća.

Snapdragon 8 Gen 4 vs. Apple A18 – Qualcomm skinuo s trona Apple

Vrijedno je napomenuti kako globalna izdanja ovih modela često kasne nekoliko tjedana u odnosu na njihova lansiranja u Kini, što je postala uobičajena praksa.

tekst4naslovna1

Povijesni podaci pokazuju da su modeli poput OnePlus 12, iQOO 12, Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro također bili među prvima koji su implementirali Snapdragon 8 Gen 3 prilikom njihovog lansiranja u Kini.

Huawei Pura 70 Ultra – kad se perjanica ogoli do detalja

U kontekstu globalne dostupnosti, važno je uzeti u obzir da Xiaomi 14 Pro, na primjer, nikada nije dobio svoje globalno izdanje.

Slična sudbina mogla bi zadesiti i Xiaomi 15 Pro, što potencijalno može utjecati na strategije i odluke potrošača na međunarodnom tržištu.

Zbog toga je ključno pratiti najave i izvještaje koji mogu pružiti daljnje informacije o dostupnosti ovih uređaja.

2 7

Kao što je vidljivo, Snapdragon 8 Gen 4 će zasigurno donijeti značajne promjene u industriji pametnih telefona, postavljajući nove standarde performansi i inovacija.

Ljubitelji tehnologije i korisnici diljem svijeta s nestrpljenjem će iščekivati priliku da isprobaju mogućnosti koje nudi najnoviji Qualcommov čipset.

Najčitanije