Banner
iPhone 15 Pro Max vs Galaxy S23 Ultra kamera 4

Borba za “kralja pametnih telefona” između Applea i Samsunga i dalje traje

Apple je prvi put postao vodeći proizvođač pametnih telefona u svijetu u 2023. godini, isporučivši 229,2 milijuna iPhonea, dok je Samsung zabilježio 225,4 milijuna isporučenih Galaxy uređaja.

Prošle godine, prvi put u povijesti, Apple je postao vodeći proizvođač pametnih telefona u svijetu, prema izvješćima IDC-a i Canalys-a. Prema Canalysu, Apple je isporučio 229,2 milijuna iPhonea u 2023., dok je Samsung isporučio 225,4 milijuna Galaxy uređaja.

Samsung Galaxy Watch FE – na tržište vrlo skoro

To označava značajan obrat u odnosu na prethodnu godinu, kada je Samsung bio ispred Applea za 25 milijuna jedinica.

Zaigrajte Retro igre na svojem iPhone-u

U 2022. godini, Samsung je dominirao tržištem, nadmašujući Apple za 25 milijuna jedinica tijekom cijele godine. No, prošle je godine Apple zabilježio rast udjela na globalnom tržištu pametnih telefona, sa 19% na 20%, dok je Samsungov udio pao sa 22% na 20%.

2 6

Prema izvješću The Korea Timesa, Counterpoint Research ukazuje na snažnu prodaju Galaxy telefona u SAD-u i Europi, što je omogućilo Samsungu da ponovno zauzme vodeću poziciju na globalnom tržištu pametnih telefona.

Samsung Galaxy Z Flip / Fold FE – niz značajki ali i datum dolaska

U veljači, Samsung je prodao 19,69 milijuna mobitela, osiguravši si 20% globalnog tržišnog udjela. Istovremeno, Apple je prodao 17,41 milijuna iPhonea, što mu je donijelo 18% udjela na globalnom tržištu pametnih telefona.

9

Istraživač Kim Rok-ho iz Hana Securities ističe pozitivan odgovor na seriju Galaxy S24 u SAD-u i Europi, što je doprinijelo Samsungovom povratku na vrh.

iPhone korisnici i scam poruke o resetiranju Apple ID-a

Samsung je u veljači dominirao tržištima Europe s 34% udjela te SAD-a, gdje je zabilježio rast udjela na 36%, nasuprot 20% u siječnju. Unatoč tome, Apple je i dalje zadržao vodeću poziciju u prodaji pametnih telefona u SAD-u, iako je tržišni udio iPhonea pao s 64% u siječnju na 48% u veljači.

ff 4

Ove godine, Samsungu je pomogla snažna prodaja serije Galaxy S24, posebice zahvaljujući novim značajkama umjetne inteligencije kao što su prijevod jezika u stvarnom vremenu tijekom telefonskih razgovora i Circle to Search, gdje se stavka koju korisnik zaokruži na zaslonu pokreće kroz Google pretraživanje.

Samsung reklamira Corning Gorilla Glass Armor na Galaxy S24 Ultra

Prošle godine, prema IDC-u, Apple je imao vodećih 20,1% udjela na globalnom tržištu pametnih telefona, nadmašivši Samsungovih 19,4%, što je ipak pad u odnosu na vodećih 21,7% iz 2022. godine.

tekst3sl1 2

Ova dinamika pokazuje kontinuiranu tržišnu borbu između Applea i Samsunga, gdje svaki proizvođač traži načine kako bi zadržao ili preuzeo vodeću poziciju na globalnoj razini.

Najčitanije