Banner
ff33

Samsung Galaxy Z Flip / Fold FE – niz značajki ali i datum dolaska

Galaxy Z Fold6, Galaxy Z Fold6 Ultra (koji će nešto kasnije na tržište) ali čini se da će Samsung uskoro predstaviti i treći Z Fold i to nešto pristupačniji "Fan Edition".

Novo curenje informacija iz neimenovanog izvora iz Koreje ponovno sugerira da bi novi sklopivi model Galaxy o kojem se šuška mogao biti pristupačnija opcija, navodno nazvana Galaxy Z Fold FE.

Samsung Galaxy S24 FE i bliže je nego što mislimo

Ova nova informacija donosi i neke ključne detalje o uređaju. Dok su nedavna curenja bila usmjerena na planove Samsunga za lansiranje Galaxy Z Fold6 Ultra negdje ove godine, ova nova izjava sugerira da bi novi sklopivi mogao biti iznenađujuće pristupačan.

1 7

Prema tržišnim vijestima iz Koreje, čini se da Samsung razvija dva pristupačna sklopiva uređaja: Galaxy Z Fold FE i Galaxy Z Flip FE. No zanimljivo je da izvor tvrdi kako će samo jedan od ova dva biti pušten u prodaju, a to bi trebao biti Galaxy Z Fold FE, s obzirom na nedostatak informacija o novom Flip modelu do sada.

Samsung Galaxy Z Fold6 Ultra postoji – na tržište krajem godine

Pretpostavlja se da će navodni Galaxy Z Fold FE biti dostupan u verzijama opremljenim Snapdragon i Exynos čipsetima. Navodno će koristiti Snapdragon 7s Gen 2 ili Exynos 2000 seriju čipseta.

2 5

Nadalje, spominje se da će uređaj biti dostupan s 12 GB i 16 GB RAM-a, te s 256 GB i 512 GB unutarnje memorije. Procjenjuje se da će biti deblji od Galaxy Z Fold5, sa 14,2 mm kada je rasklopljen i 6,3 mm kada je presavijen.

Samsung Galaxy S25 modeli ipak sa Exynos i Snapdragon čipovima

Međutim, s obzirom na nepoznatost izvora ovog curenja – osobito s obzirom na brisanje povezanog računa na Twitteru – važno je uzeti ove informacije s dozom opreza.

3 3

Trenutačno pouzdani izvori naginju tome da će novi Galaxy sklopivi biti premium ponuda u usporedbi s Galaxy Z Fold6. No, kako se situacija razvija, bit će važno pratiti službene potvrde i daljnje informacije.

bb

Ovaj izvor doprinosi već intrigantnoj panorami sklopivih uređaja na tržištu. Samsung, kao lider u ovom području, vjerojatno će privući pažnju široke publike s ovim novim modelom, posebno ako uspije kombinirati visoku kvalitetu s pristupačnijom cijenom.

1 9

No, do tada, ostaje nam pratiti razvoj situacije i službene najave od strane Samsunga. Što se tiče Fold FE, očekuje se kombinacija Snapdragon i Exynos čipseta ovisno o tržištu, pri čemu se za potonji tvrdi da je još neobjavljeni Exynos 2300 (iako bi mogao biti Exynos 2200 također).

Samsung s Galaxy S25 serijom u fokus Exynos 2500 čipa stavlja AI

Što se tiče RAM-a, dostupne su opcije od 12 GB i 16 GB za Fold FE, dok će Flip FE biti dostupan samo s jednom verzijom od 8 GB. Što se tiče pohrane, oba modela mogla bi biti dostupna u varijantama od 256 GB i 512 GB.

2 6

Sada, obično vam sugeriramo da takve glasine prihvatite s određenom dozom opreza, a u ovom slučaju možda će biti potrebna i dodatna doza.

Samsung Galaxy Watch 7 (Pro) i “extra” autonomija baterije

Nije da je bilo što od navedenog nemoguće, no bilo je toliko različitih glasina o Samsungovim sljedećim sklopivim uređajima, a malo toga je potvrđeno, što čini situaciju prilično zbunjujućom u ovom trenutku. 

Najčitanije