Banner
4 6

Battery AI i Samsung Galaxy S25

Umjetna Inteligencija (AI) uplesti će svoje prste i kada je u pitanju autonomija baterije na Galaxy S25 modelima telefona.

Nedavno je objavljeno curenje informacija putem Twittera koje otkriva planove za kapacitet baterije modela Galaxy S25 Ultra za sljedeću godinu.

Što donosi Samsung Galaxy S24 FE?

Prema navodima korisnika @Sawyergaloxu, kako bi smanjili troškove, Samsungov vrhunski model za 2025. godinu zadržat će postojeći kapacitet baterije od 5000 mAh, uz podršku za brzo punjenje od 45 W.

FF44

U početku je bio planiran razvoj naprednijih baterija koje bi omogućile duže trajanje baterije i podršku za brže punjenje od 65 W, no izgleda da je taj plan odgođen za 2026. godinu i model Galaxy S26 Ultra.

Samsung One UI 6.1 na 8,8 milijuna uređaja

Iako je razočaravajuće čuti da se ne planira povećanje kapaciteta baterije za model Galaxy S25 Ultra, pojavile su se informacije o novoj značajki koju Samsung razvija, nazvanoj “Battery AI”.

FF44 2

Prema izvorima bliskim PandaFlashu, koji su se oglasili na portalu Wfcctech, ova tehnologija mogla bi dodati dodatnih 5% do 10% trajanja baterije.

[Uradi sam]: Iskoristite Samsungove geste na One UI 6.1

“Battery AI” bi, umjesto prigušivanja performansi CPU-a ili GPU-a ili ograničavanja funkcionalnosti 5G modema, optimizirala upotrebu baterije gašenjem nepotrebnih pozadinskih zadataka koji troše resurse.

1 14

Iako detalji o funkcioniranju “Battery AI” nisu potpuno razjašnjeni, predviđa se da će ova tehnologija biti implementirana u modele Galaxy S25, Galaxy S25+ i Galaxy S25 Ultra, koji će biti pokretani Snapdragon 8 Gen 4 i Exynos 2500 procesorima.

Što nam to donose Samsung Galaxy Z Flip6 (FE)?

Ova inicijativa dolazi nakon što je Samsung uveo Galaxy AI u svojoj vodećoj liniji ove godine, što sugerira da bi dodavanje “Battery AI” u liniju Galaxy S25 bilo logičan sljedeći korak u razvoju njihovih tehnologija.

ff33

Očekuje se da će uvođenje “Battery AI” privući pažnju korisnika i kritičara, posebice onih koji su kritizirali Samsung zbog nepovećanja kapaciteta baterije na modelima Ultra, koji su zadržali isti kapacitet od 5000 mAh još od izlaska Galaxy S21 2021. godine.

Što nam to donose Samsung Galaxy Z Fold6 (Ultra)?

Ova značajka bi mogla biti ključna u odvraćanju pozornosti od nepromijenjenog kapaciteta baterije i usmjeravanju fokusa na inovativne tehnologije koje poboljšavaju korisničko iskustvo i produžuju trajanje baterije bez potrebe za fizičkim povećanjem kapaciteta.

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

Također, izgleda da Samsung želi ostati predvodnik u inovacijama unutar industrije pametnih telefona, osiguravajući da njihovi vrhunski modeli ostaju konkurentni unatoč izazovima povezanim s troškovima i tehnološkim razvojem. “Battery AI” bi mogao biti ključan element u njihovoj strategiji za održavanje vodeće pozicije na tržištu pametnih telefona.

Najčitanije