Banner
1 14

Snapdragon 8s Gen 3 i 7+ Gen 3 na tržištu 18.03.2024.

Snapdragon uskoro donosi nove modele "srednje klase".

Qualcomm je najavio događaj zakazan za 18. ožujka koji bi trebao obilježiti lansiranje njihovog najnovijeg čipseta. Kao vodeći američki proizvođač čipova, Qualcomm je dao naznake da će predstaviti “novi vodeći proizvod”, što sugerira da bi to mogao biti Snapdragon 8s Gen 3.

Samsung predstavio Galaxy A55 i Galaxy A35 telefone – OLED zasloni i Exynos čipovi u fokusu

Osim toga, očekuje se da će se na tom događaju pojaviti i Snapdragon 7+ Gen 3. Već duže vrijeme kruže glasine o Snapdragonu 8s Gen 3, a najnoviji podaci ukazuju da će ovaj čipset biti izrađen na TSMC-ovoj 4nm tehnologiji čipova.

1 14

Model čipa nosi oznaku SM8635, a navodi se da će imati jednu glavnu CPU jezgru koja radi na impresivnih 2,9 GHz te Adreno 735 GPU s frekvencijom od 900 MHz.

link1

Detalji o Snapdragonu 7+ Gen 3 su manje poznati. Govori se kako će OnePlus Ace 3V biti prvi pametni telefon na tržištu koji će koristiti ovaj čipset, ali još uvijek nema službene potvrde ili detalja od strane proizvođača telefona ili samog Qualcomm-a.

2 13

Očekuje se da će Snapdragon 8s Gen 3 postaviti nove standarde u performansama i energetskoj efikasnosti. S obzirom na najavljene specifikacije, možemo očekivati značajno poboljšanje u brzini obrade podataka i grafike u usporedbi s prethodnim modelima. Također, očekuje se da će podržavati napredne tehnologije poput 5G mreža, umjetne inteligencije i poboljšane fotografije.

Android 15 i mogućnost slanja poruka pomoću satelitske komunikacije

Što se tiče Snapdragona 7+ Gen 3, iako su detalji rijetki, predviđa se da će biti jednako impresivan kao i njegov vodeći pandan. Budući da će OnePlus Ace 3V biti prvi uređaj koji će ga koristiti, mogli bismo pretpostaviti da će ovaj čipset pružiti snažne performanse i napredne mogućnosti.

3 10

Sve u svemu, očekivanja su visoka za Qualcomm-ov nadolazeći događaj. Kako tehnologija napreduje, konkurencija na tržištu čipseta postaje sve intenzivnija, a Qualcomm ima priliku postaviti nove standarde svojim najnovijim ponudama. Nestrpljivo očekujemo službene detalje i performanse ovih čipseta na događaju 18. ožujka, gdje ćemo dobiti bolji uvid u ono što budućnost donosi u svijetu mobilnih uređaja.

Najčitanije