Banner
1 43

Kia testira EV Pick-up na cestama Kalifornije

Kia de korak dalje u elektrifikacije i testira potpuno električni Pick-up.

Zamaskirani prototip nadolazećeg električnog pick-up kamioneta marke Kia uočen je tijekom testiranja u Kaliforniji.

YouTube kanal KindelAuto zabilježio je snimku kamioneta za vrijeme testne vožnje, pružajući uvid u ono što Kia priprema za rastuće tržište električnih kamioneta.

Kia EV6 facelift donosi novi stil i veću bateriju

Prototip je izveden u konfiguraciji s dvostrukom kabinom i veličinom sličnom SUV-u Kia EV9, što ga čini konkurentom modelima poput Ford Ranger i potencijalno čak Rivian R1T. Iako kamuflaža prikriva mnoge detalje, prednji dio prototipa podsjeća na EV9.

2 27

Očekuje se da će električni kamion koristiti Kijinu E-GMP platformu, modularnu arhitekturu koja se već koristi za nekoliko popularnih električnih vozila, kao što su Hyundai Ioniq 5 i Ioniq 6, te Kia EV6 i EV9.

Xiaomi SUV, konkurent Tesli Modelu Y, stiže 2025.

Ova fleksibilna platforma omogućuje različite konfiguracije baterija i motora, obećavajući širok raspon opcija performansi i domet. Uočavanje prototipa usklađeno je s ranije najavljenim Kijinim planovima za lansiranje dva električna pick-up kamioneta do 2026. godine.

3 7

Jedan od tih kamioneta namijenjen je tržištima u razvoju, dok će drugi biti posvećeni električni kamionet prilagođen tržištima poput Sjedinjenih Država.

Ford potpunu elektrifikaciju uvodi do 2030.

Ostaju pitanja u vezi s mjestom proizvodnje. Kia bi morala proizvoditi kamionet u domaćim uvjetima kako bi bio kvalificiran za federalni porezni kredit u iznosu od 7.500 dolara dostupan za EV-ove proizvedene u SAD-u.

Xiaomi SU7 ostao u kvaru nakon 39 kilometara

Dok tvrtka nastavlja testirati i usavršavati svoj električni pick-up kamionet, očekuje se da će se pojaviti više detalja o specifikacijama, značajkama i cijenama vozila.

Najčitanije