Banner
t33

Apple Vision Pro headset ne treba kontrolere – Zašto?

Apple je ponovno bio zauzet potencijalnim „wow efektom” predstavljanjem Apple Vision Pro

Dok su ostali proizvođači „maštali” o tome kako na tržište dovesti AR / VR headset, Apple ih je jednostavno prestigao u tome. Dok su Google i Microsoft zauzeti promišljanjem svojih proizvoda potaknutih umjetnom inteligencijom.

Samsung Galaxy S23 Ultra uočen s Androidom 14 na GeekBenchu

Koji će navodno “promijeniti način na koji pristupamo svakodnevnim zadacima”, Apple je ponovno bio zauzet potencijalnim „wow efektom” predstavljanjem Apple Vision Pro.

t42

Ako još niste imali doticaj s navedenim AR / VR rješenjem, nećemo vas kriviti. Jer ponajprije za njegovo posjedovanje potrebno je izdvojiti vrtoglavih 3,500$.

Nokia i Apple ulaze u suradnju kada je u pitanju razvoj 5G opreme

Tehnologija je skupa, često nespretna i ima malo primjene osim vrlo specifične vrste igranja, koju većina igrača izbjegava poput kuge. Dakle, s obzirom na to da je to slučaj, zaronimo dublje s pitanje: „Zašto Apple Vision Pro neće imati VR kontrolere”?

t43

Problem s potpuno novim granama tehnologije je da svaka prethodna iteracija opterećuje stvaranje sljedećih generacija s predrasudama. Ipak razmislite koliko nam je vremena trebalo da se naviknemo na sve veći nedostatak fizičkih tipki na pametnim telefonima?

WhatsApp pruža mogućnost prijenosa povijest razgovora putem QR koda

S početka je i sama pomisao na touch korištenje pametnog telefona bila poprilično zastrašujuća, jer se nismo mogli oteti dojmu: „Što ako se telefon upali sam od sebe”?

t45

Kao takav, prilikom izrade Apple Vision Proa, Big A je nedvojbeno započeo s idejom da slušalice imaju i kontrolere. Jer kako biste bez njih probili metak kroz debelu lubanju ganadosa u Resident Evil 4 VR, zar ne?

Elon Musk određuje koliko tweetova korisnici mogu pročitat u jednom danu

A onda je, pretpostavljam, razvojne programere shvatila činjenica: Apple baš i nije marka koja se najviše koristi kada je riječ o igrama. Međutim, to je robna marka za stvari kao što su produktivnost, multitasking i međusobna povezanost uređaja.

t37

Što je upravo ono što je AR/VR-u jako nedostajalo, ako moramo biti iskreni. Stoga je pravi poziv bio odbaciti ideje kao što su pametni prstenovi ili suradnje kontrolera s robnim markama trećih strana.

Samsung Galaxy Buds 3 dobile FCC certifikat – na tržište zajedno sa Galaxy S23 FE

Pa, neki oblik suradnje još uvijek postoji, jer se očekuje da Vision Pro radi u najmanju ruku s kontrolerima za igre iz Microsofta i Sonyja. Koliki je opseg te posljednje izjave?

t34

Ne znamo, najbolji scenarij bio bi kada bi sve kontrolere, koje podržavaju iOS i macOS, podržavao i Vision Pro. Ali vjerojatno ćemo čuti više o vremenu kasnije, kada proizvod bude bliži izlasku u javnost.

Android dobiva novi logo – 3D izgled i „moćniji” natpis

A kada bude, vjerojatno će biti jednako bez kontrolera kao što je prikazano tijekom WWDC-a 2023. Na kraju krajeva, smisao ovih slušalica je omogućiti korisniku da radi više stvari bez potrebe za bilo čim osim samog dijela tehnologije.

t33

Naravno, ne možemo reći da je baš prenosiv – pogotovo s tim ograničenjem baterije – ali važno je da je to korak u pravom smjeru. Možda kroz razdoblje koje nam dolazi, Apple ipak pred nas stavi neke kontrolere koje će naravno prvo „masno naplatiti” isto kao i one kotačiće za Mac računalo.

Samsung Galaxy S23 FE značajke i prikaz rendera – sve se već zna

Znate li o čemu pričamo?

Najčitanije