Banner
ff

Pixel 8a s cijenom od 499$

Google Pixel 8a na tržište će 14.05. s cijenom od 499$ ali donosi i 7 godina podrške.

Specifikacije Google Pixela 8a, čija se premijera očekuje 14. svibnja, već su nekoliko puta procurile u javnost, pružajući nam uvid u mogućnosti koje ovaj pametni telefon nudi. Najnovije informacije dolaze od izvora bliskih Android Headlinesu, koji su objavili detaljne specifikacije uređaja.

Pixel 9 Pro osvanuo uživo – sve je poznato već sada

Google Pixel 8a pokretaće novi Tensor G3 procesor te će biti opremljen 6,1-inčnim FullHD+ OLED zaslonom zaštićenim Gorilla Glass 3. U odnosu na prethodni model, Pixel 7a, novi model donosi znatna poboljšanja u pogledu performansi zaslona. Brzina osvježavanja povećana je na 120 Hz, dok je vršna svjetlina zaslona dosegla impresivnih 2000 nita.

Kapacitet baterije također je povećan, sa 4385 mAh na Pixelu 7a na 4492 mAh na Pixelu 8a, što bi moglo biti zaokruženo i oglašeno kao 4500 mAh. Iz izvora se doznaje da će Google istaknuti izdržljivost baterije od preko 24 sata, ili čak do 72 sata u modu Extreme Battery Saver. Dodatno, Pixel 8a će podržavati Qi bežično punjenje.

Pixel 9 i Android 15 implementiraju satelitsku komunikaciju

Što se tiče softverske podrške, nedavna curenja sugerirala su da će Google Pixel 8a pružati sedam godina sigurnosnih ažuriranja. Najnovije informacije potvrđuju ne samo kontinuiranu sigurnosnu podršku, već i redovite nadogradnje operativnog sustava i funkcionalnosti.

Kamera Google Pixela 8a zadržat će isti hardverski sklop kao i njegov prethodnik, Pixel 7a, uključujući primarnu kameru od 64 MP s optičkom stabilizacijom slike (OIS), ultraširoku kameru od 13 MP i selfie kameru od 13 MP.

Pixel 8a specifikacije

Međutim, noviteti uključuju dodatne funkcije poput Magic Editora, Best Take i Ultra HDR. Također će biti dostupne funkcije poput Night Sight, Magic Eraser, Photo Unblur, Portrait Light, Portrait Mode i Audio Magic Eraser.

Što se tiče boja i pohrane, Pixel 8a će biti dostupan u četiri boje: Obsidian, Porcelain, Bay i Aloe (ranije spominjana kao Mint). Uređaj će nuditi dvije opcije pohrane, 128 GB i 256 GB, po cijenama od 499 dolara, odnosno 559 dolara.

Google Pixel Fold 2: Revolucionarni dizajn i moćne značajke

Ove specifikacije naglašavaju Googleovu posvećenost inovacijama u svojoj liniji Pixel pametnih telefona, s očekivanjima da će Pixel 8a postaviti nove standarde u tehnologiji mobilnih uređaja.

Najčitanije