Banner
1 5

Vivo predstavio Funtouch OS 14

Vivo je predstavio svoju novu mobilnu platformu pod imenom Funtouch OS 14 koji svoje temelje vuče s aktualnog Androida 14.

Kineski Vivo predstavio je prilagođeni operativni sustav Funtouch OS 14 u Indiji, donoseći unaprijeđenja u radu pametnih telefona temeljenih na Android 14 OS-u.

Iskoristite puni potencijal 48MP (glavne) kamere na vašem iPhone 15 telefonu

Ovo ažuriranje donosi više funkcionalnosti, optimizaciju performansi operativnog sustava i poboljšanja korisničkog iskustva. Funtouch OS 14 će biti dostupan na nekoliko vivo i iQOO pametnih telefona u Indiji, pružajući korisnicima mogućnost glatke i učinkovite upotrebe svojih uređaja.

1 5

Jedna od ključnih značajki Funtouch OS 14 je Smooth Envision, koja donosi značajna poboljšanja u performansama operativnog sustava. Ovaj sustav optimizira upotrebu RAM-a i smanjuje nepotrebne procese, što omogućava bolje istovremeno pokretanje više aplikacija.

Samsung Exynos 2400 – 70% bolji od prethodnika

Uz to, Funtouch OS 14 može osloboditi do 600 MB RAM-a za pametne telefone s 8 GB+ RAM-a, što je značajno unapređenje za fluidnost rada uređaja.

2 3

Novi App Retainer omogućuje brz pristup aplikacijama s popisa dopuštenih, olakšavajući korisnicima da pristupe svojim omiljenim aplikacijama s lakoćom.

iPhone 15 ima problem s Wi-Fi povezivanjem – čeka se iOS 17.0.4

Funtouch OS 14 pruža vizualnu glatkoću kroz Motion Blur, koji koristi pametne algoritme za stvaranje mekših vizualnih prijelaza prilikom otvaranja ili zatvaranja aplikacija na početnom zaslonu.

3 2

Čak i na pametnim telefonima s niskom stopom osvježavanja od 60 Hz, Motion Blur pruža impresivno iskustvo korisnicima.

Exynos 2400 može konkurirati Snapdragon 8 Gen 3

Značajno unaprijeđena značajka malog prozora omogućuje poboljšani multitasking, dopuštajući korisnicima da u pozadini drže do 12 aktivnih prozora.

4 2
Okvirni datumi kada će Funtouch OS 14 doći na uređaje !

Osim toga, Funtouch OS 14 podržava suspenziju bočnog pomicanja, što omogućuje korisnicima da održe fokus na jednoj aplikaciji dok prate ostale, što je posebno korisno za povećanje produktivnosti.

Samsung One UI 6.0 predstavljen – Galaxy S23 modeli prvi na listi za nadogradnju

Jedna od ključnih prednosti Funtouch OS 14 je prilagodljivost. Korisnici mogu personalizirati izgled zaključanog zaslona, uključujući stil sata i font po vlastitom izboru.

Također su dostupni stilovi uvijek na zaslonu i minimalistička tema kako bi korisnici prilagodili sučelje prema vlastitim estetskim preferencijama.

Android 14 krenuo u opticaj – prvi na redu jesu Pixel modeli

Osim poboljšanja u korisničkom iskustvu, Funtouch OS 14 donosi i druge značajke kao što su unaprijeđeno uređivanje videozapisa, poboljšana privatnost i sigurnosna arhitektura te niz drugih funkcionalnosti koje čine ovaj operativni sustav sveobuhvatnim i konkurentnim.

Funtouch OS 14 prvo će biti dostupan za isprobavanje na vivo X90 Pro uređaju, a zatim će se postupno proširiti na druge modele, uključujući X90, vivo X80 Pro, X80, V29 seriju, V27 seriju i iQOO uređaje.

iOS 17.0.3 tu je da “ugasi vatru” na iPhone 15 Pro modelima

Planira se da će proces uvođenja Funtouch OS 14 trajati do travnja 2024. godine, omogućujući korisnicima da iskoriste sve prednosti i poboljšanja koja donosi ovo ažuriranje.

S obzirom na navedene značajke i mogućnosti, Funtouch OS 14 predstavlja važan korak naprijed u poboljšanju korisničkog iskustva na pametnim telefonima marke Vivo i iQOO u Indiji i širom svijeta.

Google Pixel 8 i 8 Pro, predstavljeni – donose Tensor G3 ali i novu ultraširoku kameru

Ukoliko vi ili netko od vaših ima Vivo model telefona, kada dobijete novi OS svakako nam javite svoje utiske. Mi ćemo se potruditi da također iskušamo novi OS te o svemu napravimo osvrt.

Najčitanije