Banner
3 4

X platforma drugačije tretira blokirane

Elon Musk implementira svoju viziju manje restriktivne platforme na X (bivši Twitter) promjenom funkcionalnosti blokiranja kako bi odgovori blokiranih korisnika postali vidljivi, što potencijalno smanjuje efikasnost blokiranja kao zaštitnog alata i izaziva podijeljene reakcije među korisnicima.

Elon Musk, poznat po svojim kritičkim stavovima prema ograničavajućim značajkama društvenih medija, sada implementira svoju viziju na platformi X (ranije poznatoj kao Twitter).

YouTube u problemu? Elon Musk lansira X Tv

U nedavnom razvoju, X je uveo promjene u načinu funkcioniranja blokiranja korisnika, što odražava Muskovu želju za manje restriktivnom platformom.

Elon Musk se na X platformi pohvalio – 8.8.2024. stižu Robotaxi

Novi pristup blokiranju počinje promjenom vidljivosti odgovora unutar konteksta bloka. Premda to nije potpuno ukidanje blokiranja, što bi bilo u skladu s Muskovim idealima, jasno je da se radi o značajnoj promjeni.

Objavu X-ovog inženjerskog tima može se interpretirati kao pokušaj usklađivanja funkcionalnosti blokiranja s Muskovim opisom X-a kao “javni gradski trg”.

Bluesky dostupna svima – alternativa ili rival X (a.k.a Twitter) platformi

Musk je ranije izrazio mišljenje da su blokovi nelogični na javnom forumu, pa čak i najavio mogućnost njihova uklanjanja, osim u slučajevima direktnih poruka (DM-ova).

X

Prije ovih izmjena, blokirani korisnik mogao je i dalje objavljivati odgovore na objave osobe koja ga je blokirala, ali blokirajući korisnik te odgovore ne bi vidio.

X (a.k.a Twitter) uveo podršku za Video i Audio pozive na Androidu

Novim pravilom, odgovori blokiranih korisnika postaju vidljivi, što bi moglo umanjiti efikasnost blokiranja kao alata za zaštitu od online negativnosti. X tvrdi da je cilj ovih promjena omogućiti veću kontrolu korisnicima uz istovremenu vidljivost njihovih objava na javnoj platformi.

3 4

Očekuje se da će reakcije na ovu promjenu biti podijeljene. Neki korisnici će vjerojatno pozdraviti veću transparentnost koju pruža nova politika, dok će drugi smatrati da to predstavlja smanjenje vitalne zaštitne mjere. Bez sumnje, ova promjena će izazvati živahne rasprave unutar zajednice korisnika X-a.

Elon Musk tuži OpenAI

Ova inicijativa samo je najnoviji u nizu Muskovih kontroverznih odluka od preuzimanja vodstva nad platformom. Odluke su varirale od masovnih otpuštanja do političkih promjena i rehabilitacije nekih ranije suspendiranih figura.

tekst2naslovna 2

Iako trenutne promjene možda signaliziraju smjer u kojem se X kreće prema potpunom uklanjanju funkcije blokiranja, još uvijek je prerano reći hoće li se to doista dogoditi i kakve će dugoročne posljedice te promjene imati na platformu i njezine korisnike.

Elon Musk vraća naslove na X platformu

Različite perspektive o ovom pitanju samo naglašavaju složenost i osjetljivost upravljanja društvenom mrežom koja služi kao globalni javni prostor.

Najčitanije