huawei
ff22

Android 15 i mogućnost slanja poruka pomoću satelitske komunikacije

Googleov nadolazeći mobilni operativni sustav, Android 15, planira implementirati značajku satelitskog povezivanja za tekstualne poruke, što bi moglo revolucionirati način komunikacije korisnika diljem svijeta.

Nadolazeći mobilni operativni sustav tvrtke Google, Android 15, obećava revolucionirati način komunikacije putem tekstualnih poruka implementiranjem satelitskog povezivanja.

Xiaomi 15 serija bit će skuplja u odnosu na aktualne modele

Ovaj napredak, koji je otkrio Mishaal Rahman iz Android Authorityja proučavajući najnoviju beta verziju Androida 14, predstavlja ogroman korak naprijed u tehnološkom svijetu mobilnih uređaja.

1 13

U nedavnoj beta verziji Androida 14, Google je uveo inovativnu značajku nazvanu “Satellite Messaging”. Prema informacijama dostupnim na ovoj stranici, korisnici s odgovarajućim mobilnim računima uskoro bi mogli slati i primati tekstualne poruke putem satelita. Jasan je naglasak na proširenju dostupnosti komunikacije, čak i u područjima s ograničenom mobilnom infrastrukturom.

iPhone 16 Pro i prikaz CAD rendera

Na beta stranici nalazi se gumb koji omogućuje korisnicima da se registriraju za ovu značajku čim postane dostupna. Iako pružatelj usluga nije izravno naveden na beta stranici, odredište koje se otvara nakon pritiska na gumb “Više” upućuje na T-Mobile.

3 7

Ova naznaka sugerira da bi T-Mobile mogao biti jedan od ključnih pružatelja ove značajke u Androidu 15. Partnerstvo između T-Mobilea i SpaceX-a, koji je poznat po lansiranju satelita za poboljšanje mobilne povezanosti, dodatno potvrđuje izvedivost ove pretpostavke.

Samsung One UI 7.0 (Android 15) – [lista kompatibilnih modela]

Izvjesno je da će Googleova Satellite Messaging značajka koristiti tehnologiju koju je SpaceX već implementirao putem svojih satelita “Direct to Call”, sposobnih za komunikaciju s LTE telefonima. Ova integracija jamči visoku razinu pouzdanosti i učinkovitosti u prijenosu podataka.

3 4

Unatoč očiglednim prednostima, važno je napomenuti da će postojati izazovi koji će pratiti ovu tehnologiju. Kašnjenja u isporuci poruka i ograničena pokrivenost u nekim područjima bit će neizbježni, kako je naglašeno na Googleovoj stranici.

Android 15 donosi arhiviranje aplikacija koje često ne koristite

Vremenski uvjeti i fizičke prepreke također mogu utjecati na stabilnost signala.

Android 15 – pogled na Developer Preview, Beta dolazi u travnju

Google također radi na funkciji “Satellite SOS”, koja će vjerojatno biti razvijena u suradnji s Garmin Response, centrom osoblja za podršku u hitnim situacijama.

1 9

Ova značajka bit će namijenjena isključivo za upotrebu u hitnim slučajevima te će podržavati razmjenu tekstualnih poruka, pružajući dodatnu sigurnost korisnicima Androida.

Samsung Galaxy S10 i Note 10 na kraju svojeg postojanja

Iako detalji još nisu službeno potvrđeni, jasno je da Google ulaže napore u razvoj satelitskog povezivanja za Android telefone.

Android 15: Prvi pogled donosi povratak widgeta na zaključani zaslon

Ova tehnologija otvara vrata za značajno poboljšanje mogućnosti komunikacije, posebno za korisnike koji se često nalaze u područjima s ograničenom mobilnom pokrivenošću.

tekst3naslovna

S Androidom 15, korisnici mogu očekivati revolucionarno iskustvo u komunikaciji, koje će ih osloboditi ovisnosti o tradicionalnim mobilnim mrežama i omogućiti im da ostanu povezani čak i u najudaljenijim područjima.

Najčitanije