Banner
3 4

Android 15 – pogled na Developer Preview, Beta dolazi u travnju

Još smo neki dan na našim stranicama pisali o dolasku Developer Preview inačice Android 15 mobilne platforme. Sada je poznato kako će Beta svima biti dostupna u travnju, dok finalna verzija dolazi u kolovozu.

Android 15 donosi nove inovacije u svijet mobilne tehnologije, postavljajući temelje za napredna medijska iskustva, optimizaciju baterije i zaštitu privatnosti korisnika.

iPhone SE 4 odustaje od LCD i donosi OLED zaslon

Ovaj operativni sustav nastavlja graditi na prethodnim uspjesima, nudeći programerima i korisnicima širok spektar mogućnosti za stvaranje i korištenje vrhunskih aplikacija.

1 9

Suvremena mobilna industrija zahtijeva sustav koji može podržati raznolike uređaje i zadovoljiti potrebe korisnika, a Android 15 čini upravo to.

Samsung postiže sporazum s Preferred Networks za razvoj 2nm AI čipova

Jedan od ključnih aspekata Androida 15 je poboljšanje privatnosti i sigurnosti korisnika. Uvođenje Privacy Sandboxa na Androidu, uz poboljšanje integriteta datoteka i drugih sigurnosnih značajki, pruža korisnicima veći osjećaj povjerenja u svoje uređaje i aplikacije. Health Connect dodaje još jedan sloj sigurnosti, olakšavajući upravljanje podacima o zdravlju i fitnesu na siguran i centraliziran način.

2 5

S druge strane, Android 15 otvara nove mogućnosti za programere. Kontrole kamere unutar aplikacija omogućuju programerima veću prilagodljivost i kontrolu nad hardverom kamere, dok podrška za virtualne MIDI 2.0 uređaje širi kreativne mogućnosti glazbenih aplikacija.

Android 15 Developer Preview 1 dolazi sutra

Dinamička izvedba pruža poboljšanu interakciju s energetskim i toplinskim sustavima uređaja, što je ključno za igre i aplikacije visoke izvedbe.

3 4

Kompatibilnost aplikacija također ostaje ključni fokus Androida 15. Programeri imaju priliku isprobati nove značajke i API-je te testirati svoje aplikacije na kompatibilnost kako bi osigurali besprijekoran rad na novoj platformi.

Internet unutar EU od sutra je drugačiji!

Android 15 pruža alate i podršku kako bi se osiguralo da aplikacije mogu iskoristiti najnovije značajke i dostupne su korisnicima širom svijeta.

3 7

Kako bi se olakšao prijelaz na Android 15, Developer Preview omogućuje programerima da isprobaju nove značajke i pruže povratne informacije prije službenog izdanja.

Android 15 donosi arhiviranje aplikacija koje često ne koristite

Također, podrška za emulatore omogućuje testiranje aplikacija čak i bez fizičkog uređaja. Programeri se potiču da aktivno sudjeluju u razvoju platforme kako bi zajedno stvorili bolje iskustvo za sve korisnike.

ff

Uz sve ove inovacije, Android 15 predstavlja korak naprijed u mobilnoj tehnologiji. Njegova sposobnost prilagodbe različitim uređajima i potrebama korisnika čini ga nezamjenjivim alatom za programere i neizostavnim dijelom iskustva korisnika.

Android 15: Prvi pogled donosi povratak widgeta na zaključani zaslon

Kroz kontinuirani rad na poboljšanju produktivnosti, sigurnosti i kvalitete, Android 15 nastavlja postavljati standarde u mobilnoj industriji. S nestrpljenjem očekujemo daljnje inovacije i poboljšanja koja će donijeti Android 15 i kako će transformirati naš digitalni svijet.

Najčitanije